Η Ελλάδα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, σύμφωνα με τους New York Times!

Με ένα διθυραμβικό για τη χώρα μας άρθρο, η εφημερίδα New York Times υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έκανε την έκπληξη σε ότι αφορά στον κορονοϊό, αφού η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ότι θα ανέμενε κανείς.

Με τίτλο “Η Ελλάδα Ξεπέρασε κάθε Πρόβλεψη” στην πανδημία, οι New York Times αναφέρουν πως “καθώς εξαπλωνόταν ο ιός στην Ευρώπη, πολλοί Έλληνες φοβούνταν τα χειρότερα: ότι δηλαδή θα ερχόταν η σειρά τους μετά την Ιταλία ή την Ισπανία. Εξάλλου το σύστημα υγείας της χώρας ήταν αποδυναμωμένο έπειτα από μια δεκαετία χρηματοπιστωτικής κρίσης και η Ελλάδα έχει έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς στην ΕΕ, μετά την Ιταλία, γεγονός που την καθιστά πιο ευάλωτη στην ασθένεια (covid-19)”.

Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων από covid-19 και o αριθμός όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι ένα μικρό μόλις ποσοστό εκείνων που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

“Σήμερα, μια χώρα, που είχε συνηθίσει να θεωρείται το προβληματικό παιδί της ΕΕ, πανηγυρίζει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και ανυπομονεί για την επανεκίνηση της οικονομίας της”, σχολιάζει η εφημερίδα.

“Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη”, λέει ο Κέβιν Φέδερστοουν, ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο London School of Economics, τον οποίο επικαλείται το άρθρο. Σύμφωνα με τον Φέδερστοουν, η κυβέρνηση “ακολούθησε τους επιστήμονες” καθιστώντας τον δρα Τσιόδρα επικεφαλής της πολιτικής της (ως προς την διαχείριση της πανδημίας) και δίνοντας στον Χαρδαλιά την εποπτεία αυτής της διαχείρισης. Και αυτό, συνεχίζει ο Φέδερστοουν, βοήθησε ώστε να εξελιχθεί ομαλά η κατάσταση.

“Καμία από αυτές τις ενέργειες δεν είναι αναμενόμενες από μια ελληνική κυβέρνηση όταν αντιμετωπίζει προκλήσεις”, σημειώνει ο ίδιος και εκτιμά ότι οι επιλογές αυτές αντανακλούν, πιθανόν, το επιχειρηματικό υπόβαθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υπήρξε οικονομικός αναλυτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.