Η IDE στην «Ημέρα Καριέρας» του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) , η καταξιωμένη ελληνική εταιρεία στον χώρο των αμυντικών συστημάτων, συμμετείχε στην Ημέρα Καρριέρας  που διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  στις 29 Νοεμβρίου 2022, στο Domotel Xenia Volos. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας επαγγελματικές ευκαιρίες στους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και άλλων Πανεπιστημίων.

Η IDE, από την ίδρυσή της, συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της εγχώριας τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στους τομείς των τακτικών συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών, ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων, ολοκληρωμένων λύσεων επιτήρησης, υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και μη επανδρωμένων συστημάτων. Επιπλέον, διακρίνεται για την ισχυρή εξαγωγική της δραστηριότητα, συμμετέχει σε σημαντικά διεθνή προγράμματα και έχει επιτύχει να ηγείται σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας.

Για την IDE, ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί στοιχείο καθοριστικής σημασίας, καθώς η εκπλήρωση των στόχων της εταιρίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της. Για το λόγο αυτό, η IDE δημιουργεί συνεχώς νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, συνεισφέροντας στην αποτροπή διαφυγής στο εξωτερικό του υπάρχοντος ελληνικού επιστημονικού δυναμικού και αφετέρου στον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της συμμετοχής της IDE στην Ημέρα Καριέρας ήταν αφενός η έμπρακτη συνεισφορά της στη συνεργασία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιχειρήσεων και αφετέρου η αξιοποίηση του εξαιρετικού Ελληνικού ανθρώπινου κεφαλαίου, για τη μετάβαση ταλαντούχων νέων μηχανικών από την ακαδημαϊκή κοινότητα στην αγορά εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *