Ο Δένδιας στην Πολωνία

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, 30 Νοεμβρίου 2022, στην Πολωνία (Łódź), προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες  της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

Συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο άτυπο δείπνο εργασίας  των ΥΠΕΞ με θέμα  “Trust in Decline- The OSCE at a crossroads. How did we get here?”.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών,  θα συμμετάσχει στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Συνόδου. Η ομιλία του ΥΠΕΞ στην ολομέλεια θα λάβει χώρα περί ώρα 12:30-13:00 (ώρα Ελλάδας).

Στο περιθώριο τω εργασιών της Υπουργικής Συνόδου, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών, του Ουζμπεκιστάν Vladimir Norov, της Αρμενίας, Ararat Mirzoyan, του Τατζικιστάν, Sirojiddin Muhriddinovich Aslov και του του Αζερμπαϊτζάν, Jeyhun Bayramov.

Στις ανωτέρω διμερείς συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών, εκτός από θέματα διμερούς ενδιαφέροντος αναμένεται να συζητηθούν και ζητήματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, οι εξελίξεις στην Κεντρική Ασία, τον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *