Η Μαντλίν Ολμπράιτ νέα Πρόεδρος του Συμβουλίου Αμυντικής Πολιτικής των ΗΠΑ

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ ορκίστηκε την Τετάρτη 17 Νοε. 2021 ως νέα Πρόεδρος του Συμβουλίου Αμυντικής Πολιτικής, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο αφότου η κυβέρνηση Τράμπ απομάκρυνε αιφνίδια την ίδια και άλλους εμπειρογνώμονες εθνικής ασφάλειας από τη συμβουλευτική επιτροπή.

DoD Announces Chair for the Defense Policy Board

Η  Ολμπράιτ είναι η πρώτη πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου, από τότε που ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ξεκίνησε την αναθεώρησή του στις συμβουλευτικές επιτροπές του Πενταγώνου νωρίτερα αυτό το έτος.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Όστιν απέλυσε εκατοντάδες μέλη των 42 διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών του τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των αμφιλεγόμενων μελών που διορίστηκαν τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Τράμπ.

Μετά την ήττα των εκλογών του 2020, ο Τραμπ εκκαθάρισε ορισμένους μακροχρόνιους εμπειρογνώμονες της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας από τα συμβούλια, συμπεριλαμβανομένης  Ολμπράιτ, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ και άλλων. Τώρα, ένα χρόνο μετά την απομάκρυνσή της από το Συμβούλιο Αμυντικής Πολιτικής, η 84χρονη Ολμπράιτ θα επιστρέψει ως Πρόεδρος. Υπηρέτησε ως η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών από το 1997-2001.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *