Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολογεί με το μετρό του Πειραιά!

Ένα πολυδιαφημισμένο “κατασκευαστικό επίτευγμα” που αφορά το τμήμα Νίκαιας – Δημοτικό Θέατρο της γραμμής 3 του μετρό αποδεικνύεται σαθρό και επικίνδυνο για χιλιάδες επιβάτες.

Το έργο που κόστισε 470 εκ ευρώ και εγκαινιάσθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό υποδομών κ. Καραμανλή, “μπάζει” θαλασσινό νερό το οποίο πέρα από τη δυσοσμία προκαλεί και έντονη οξείδωση στα μεταλλικά στοιχεία της σιδηροτροχιάς. Αυτό τονίζει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και προσθέτει:

Αυτά αποκαλύπτουν επίσημα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας ως αποτέλεσμα της έρευνας των Data Journalists.

Ο κατάλογος όμως των βλαβών και των αστοχιών είναι μακρύς και εκτείνεται και στο υπόλοιπο μέρος της γραμμής, όπου εκτός των οξειδώσεων αναφέρονται καψίματα στη ηλεκτροφόρο τροχιά, λασκαρισμένοι σύνδεσμοι, ανενεργοί αισθητήρες, ψευδείς συναγερμοί, δυσλειτουργίες στην ηλεκτρική τροφοδοσία, την πυρανίχνευση, στις κάμερες ασφαλείας, στα monitor των μηχανοδηγών, στο κλιματισμό, στο φωτισμό, στις κυλιόμενες σκάλες.

Με αυτά τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, ερωτηματικά προκαλούνται ως προς τον τρόπο σχεδίασης, κατασκευής και συντήρησης του έργου καθώς και για τις κυβερνητικές ευθύνες καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.

Ειδικότερα διερωτόμαστε, γιατί η κυβέρνηση διά των αρμόδιων υπηρεσιών αφενός παρέλαβε και έθεσε σε λειτουργία ένα έργο προβληματικό και αφετέρου τέσσερις μήνες τώρα και παρά τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των ειδικών καθυστερεί να παρέμβει;

Ωστόσο, δεν ξαφνιάζει κανένα η τακτική αυτή της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων.

Η υποβάθμιση της ασφάλειας αλλά και της ποιότητας της ζωής των πολιτών ανήκει στο σκληρό πυρήνα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Οι πολίτες του Πειραιά και των συνοικιών του και όχι μόνο δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, όπως η κυβέρνηση θέλει να τους θεωρεί αλλά έχουν το δικαίωμα να κινούνται με άνεση, με ταχύτητα και κυρίως με ασφάλεια, αλλά και με τρόπο οικονομικό και περιβαλλοντικά ανεκτό.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι νωπό και δεν θα ξεχαστεί !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *