Κ. Κατσαφάδος: Είναι να απορείς με τον κ. Τσίπρα

Από τον

Κώστα Κατσαφάδο

Aκουσα και διάβασα την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Η «ατζέντα» του κ. Τσίπρα ήταν η παρακάτω: «Η κυβέρνησή μου εδραιώνει τα δικαιώματα της ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, ενδυναμώνει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, προστατεύει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας. Διαχειρίζεται πρωτοφανείς προσφυγικές ροές, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Αυτά είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ηγέτες του κόσμου και είναι να απορείς πραγματικά τόσο για τις προτεραιότητές του όσο και για αυτά που ισχυρίζεται.

Είναι δυνατόν σε μια χώρα που υποφέρει οκτώ χρόνια τώρα ο κ. Τσίπρας να θεωρεί ότι αυτά είναι που απασχολούν την ελληνική κοινωνία; Οτι αυτά είναι που πρέπει να κοινοποιήσει προς τον ΟΗΕ;

Ούτε το δημογραφικό ούτε η μεγάλη φυγή των νέων μας ούτε η κλιματική αλλαγή ούτε καν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους γείτονες σε βάρος της ελληνικής μειονότητας σε Βόρεια Hπειρο και Τουρκία είναι στην «ατζέντα» του Ελληνα πρωθυπουργού; Δεν έχει ακούσει τίποτε για αυτά, ώστε να τα θίξει στην τοποθέτησή του;

Αλλά ακόμη και σε αυτά που αναφέρθηκε είπε ψέματα. Εκτός αν θεωρεί μεταναστευτική πολιτική το ότι μετέτρεψε τα νησιά σε… πάρκινγκ ψυχών, την ώρα που άφησε τα σύνορα αφύλακτα στις ορέξεις των λαθρεμπόρων ανθρώπων.

Την εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν οι πρόσφυγες, και ειδικά τα παιδιά στη Μόρια των 9.000 και πλέον ψυχών, καταγγέλλουν και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Σε έναν χώρο που είναι φτιαγμένος για 3.000 ανθρώπους ζουν τριπλάσιοι και, από αυτούς, το 1/3 είναι παιδιά. Κάθε εβδομάδα, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βλέπουν περιστατικά εφήβων που έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας ή έχουν αυτοτραυματιστεί. Και για αυτά ο κ. Τσίπρας είναι προφανώς περήφανος για να τα λέει και στον ΟΗΕ.

Για τη Ν.Δ. κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Τα σύνορά μας πρέπει και θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα, όσοι δεν δικαιούνται προστασία θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους διεθνείς οργανισμούς θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας. Αυτά όσον αφορά τη χάραξη μιας αξιόπιστης μεταναστευτικής πολιτικής.

Οσο για τα περί μειονοτήτων, ας κοιτάξει πραγματικά τι τραβάνε οι Ελληνες Βορειοηπειρώτες, που βιώνουν τον τρόμο στην Αλβανία ακόμη και σήμερα, και ας καταγγείλει στον ΟΗΕ τους υπευθύνους. Μόνο έτσι θα πείσει ότι ενδιαφέρεται και για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, όπου κι αν ζουν.

Το άρθρο του βουλευτή Α Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία 26-9-18

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *