Καραμανλής: 300 νέα λεωφορεία στους δρόμους από τον Απρίλιο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου θα βγουν στους δρόμους 300 νέα λεωφορεία προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος και να καλυφθούν οι ανάγκες στις 16 γραμμές που εξυπηρετούν τους πολίτες. «Από τον Ιανουάριο ήμασταν έτοιμοι να το πράξουμε. Χθες ενημερωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι ανακάλεσε την πράξη του 6ου κλιμακίου που είχε προσωρινά “παγώσει” τον διαγωνισμό και έτσι θα δούμε τα νέα αυτά λεωφορεία να κυκλοφορούν από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στις γραμμές που θεωρούνται επιβαρυμένες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής, υπογράμμισε ότι «θα φτάσουμε σε έναν αριθμό 1500 λεωφορείων. Τον αριθμό αυτό είχαμε να δούμε πάνω από 7 χρόνια» και πρόσθεσε ότι η συνολική ανάταξη του στόλου θα φτάσει τα 200%. Υπογράμμισε, επίσης, ότι έγιναν προσλήψεις νέων οδηγών, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε πολύ γρήγορους χρόνους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο τιμόνι.

Μιλώντας για τα μέτρα μη εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η οποία θα τοποθετήσει μηχανήματα καθαρισμού μέσα στους συρμούς του Μετρό, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε να κυκλοφορεί λεωφορείο που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές» πρόσθεσε.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι οι μετακινήσεις για έναν μεγάλο αριθμό ανέργων θα είναι δωρεάν σε όλα τα μέσα και για όλες τις διαδρομές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *