Κατσαφάδος: Ανάσα για Πόρο και Γαλατά η απόφαση για διαγραφή μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής
Ένα καθοριστικό βήμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την επιβολή των τοπικών lock down , όπως συνέβη στον Πόρο και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γαλατά- Τροιζηνίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά από επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής της ΝΔ Α Πειραιά και νήσων.
Συγκεκριμένα απαντώντας στα ερωτήματα που είχε καταθέσει ο κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, δεσμεύτηκε ότι ένα μέρος του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου λόγω τοπικού lockdown, θα είναι μη επιστρεπτέο.
Με τον τρόπο αυτό, όπως είχε επισημάνει στην τοποθέτησή του ο κ. Κώστας Κατσαφάδος, θα δώσει στις επιχειρήσεις από τη μια την αναγκαία ρευστότητα και από την άλλη θα αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για αυτές , ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από το lockdown στα έσοδά τους, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τουριστικού προϊόντος όπως και είναι σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια καλούμαστε απορροφήσουμε περίπου διπλάσιους πόρους, αυτό συνιστά πρόκληση μεγάλη και αφορά όλους μας».
Από τη μεριά του ο βουλευτής της ΝΔ κ .Κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική καθώς επιβεβαιώνει τον κοινό στόχο να παραμείνει ζωντανή η τοπική οικονομία και κοινωνία.
Να στηριχθούν θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις. Να είμαστε έτοιμοι ώστε την επόμενη ημέρα της πανδημίας, να πάρει μπροστά η οικονομία.
Τέλος σε δήλωση του ο κ. Κ. Κατσαφάδος επισήμανε:
«Πιστεύω ότι άμεσα και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση και πρόσθετων μέτρων που θα αφορούν τόσο την προβολή όσο και την στήριξη του Πόρου και του Γαλατά, από εθνικούς -ευρωπαϊκούς πόρους και το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε οι επιχειρήσεις Τουρισμού και τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτές να μπορέσουν να είναι βιώσιμες και λειτουργικές όταν επιστρέψει η κανονικότητα.»