ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙKIΝΔΥΝΟΙ

Από τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ

Είχαμε επισημάνει ότι τα εγκλήματα που διαπράττει η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. μπορεί η επερχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα διορθώσει. Με σωστές κινήσεις, προγραμματισμό και κυρίως δημιουργώντας τις συνθήκες εμπιστοσύνης για επενδύσεις, να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία.

Τα εγκλήματα που συντελεί όμως στα εθνικά θέματα, τα οποία δημιουργούν τετελεσμένα και παραχαράσσουν την εθνική γραμμή, είναι δύσκολα αναστρέψιμα. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. κινούνται ως πολιτικοί τυχοδιώκτες, πιστεύοντας ότι με αυτές τις κινήσεις θα στριμώξουν τη Ν.Δ. Η τελευταία αθλιότητά τους είναι όσα ανακοίνωσε ο τέως υπουργός Νίκος Κοτζιάς -ο οποίος θα περάσει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που χάρισε στους Σκοπιανούς τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα- την ημέρα της αποχώρησής του από το υπουργείο, που έκανε ακόμη ένα δώρο, αυτή τη φορά στους Τούρκους: Αποφάσισε να χωρίσει την Ελλάδα στη μέση, προαναγγέλλοντας σταδιακή επέκταση των χωρικών υδάτων μας ξεκινώντας από το Ιόνιο, χωρίς καμία αναφορά στο Αιγαίο. Και το έκανε παρόντος του κ. Τσίπρα, που επίσης μίλησε για σταδιακή επέκταση χωρίς, καμία διευκρίνιση.

Εδωσαν έτσι τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή θέση της, ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να υπάρξει επέκταση, διότι δήθεν πρόκειται για «ειδική περίπτωση». Και βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Τουρκία αντέδρασε «τάχα μου, δήθεν», όπως έκαναν στο παρελθόν οι Σκοπιανοί, μόνο για να καλύψει το δώρο που της έκανε ο τέως υπουργός. Διότι με την πρόταση που έκανε ο κ. Κοτζιάς μόνο για το Ιόνιο επί της ουσίας ενθαρρύνει την επιχειρηματολογία της Αγκυρας, ότι δήθεν υπάρχει ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση, με φθηνούς εντυπωσιασμούς, υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής πολιτικής μας. Για ακόμα μία φορά επιδεικνύει επιπολαιότητα και προχειρότητα, που είναι αδιανόητες σε ζωτικής σημασίας εθνικές υποθέσεις.

Και όλα αυτά, όταν οι Τούρκοι αποθρασύνονται, στήνοντας σκηνικά κρίσης στο Αιγαίο και στην Κύπρο, απειλώντας ακόμη και να βυθίσουν όποιο πλοίο εμποδίσει το ωκεανογραφικό τους, που θέλει να εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτή η κυβέρνηση όσο παραμένει στην εξουσία μόνο προβλήματα και κινδύνους δημιουργεί. Γι’ αυτό και επιμένουμε: Εκλογές εδώ και τώρα! Πριν γίνουν όλα μη αναστρέψιμα.

* Bουλευτής της Ν.Δ. Α Πειραιά και Νήσων (ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 24-10-18)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *