Κορονοϊός:11 νέα κρούσματα – Και στην πρεσβεία του Ισραήλ

Εντεκα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός  Υγείας Β. Κικίλιας ανεβάζοντας τον αριθμό  στα 84 συνολικά, 56 εκ των οποίων είναι από το γκρουπ ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους. Ζήτησε ακόμη από τις ευπαθείς ομάδες να “μείνουν σπίτι τους”. Όπως πρόσθεσε ο Υπουργός οι επόμενοι 2 μήνες είναι κρίσιμοι.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 27 νοσηλεύονται, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιπο 57 βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, καλά στην υγεία τους. Επίσης για 4 κρούσματα δεν έχει τεκμηριωθεί ιστορικό έκθεσης.

Μεταξύ των κρουσμάτων περιλαμβάνεται και ένα το οποίο αφορά σε υπάλληλο της Πρεσβείας του Ισραήλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, “ως προληπτικό μέτρο με γνώμονα την δημόσια υγεία, η Πρεσβεία του Κράτους του Ισραήλ θα ξανανοίξει στις 23 Μαρτίου 2020 έπειτα από δύο εβδομάδες εθελούσιου κλεισίματος μετά την διάγνωση υπαλλήλου με κορονοϊό. Ο Πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις κατοικίες τους”.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια υπάρχουν σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία δεν προέρχονται από γνωστή πηγή, δηλαδή εντοπίστηκαν εκτός του κύκλου των ιχνηλατήσεων από τα γνωστά κρούσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *