Κώστας Κατσαφάδος: «Θα βάλουμε τέλος στη Φορολογική πολιορκία»

Η μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι να βάλει τέλος στη φορολογική πολιορκία, στην οποία βρισκόταν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, από τα μέτρα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελαν να δημιουργήσουν «ματωμένα πλεονάσματα».

Για αυτό και με μια σειρά αποφάσεων βάλαμε ως στόχο οι ελαφρύνσεις που γίνονται από τη Νέα Δημοκρατία να περάσουν στην κοινωνία.

Ο σχεδιασμός μας είναι ολιστικός. Περιλαμβάνει φορολογικές, αλλά και ασφαλιστικές παρεμβάσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά προς όφελος του φορολογούμενου, του ασφαλισμένου, αλλά του συνταξιούχου. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε, ήδη, κατά 22% -μάλιστα ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχαμε δεσμευτεί, ενώ σχεδιάζουμε και νέο «πακέτο» μειώσεων ώστε οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες να μην επηρεάσουν τους φορολογούμενους.

Ο συντελεστής φόρου στις επιχειρήσεις έπεσε, ήδη, από το 28% στο 24%. Kαι ο φόρος στα μερίσματα μειώθηκε από 10% σε 5%. Από τα 1,2 δισεκατομμύρια μειώσεων στους φόρους που ψηφίστηκαν στον Προϋπολογισμό του 2020, τα 700 εκατομμύρια ουσιαστικά αφορούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας -μεγάλης, μεσαίας και μικρής.

Επιπλέον, η μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή από 22% σε 9%, αλλά και η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα, που εισάγεται με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων δέκα ημερών, δίνουν μια μεγάλη ανάσα στους αυτοαπασχολούμενους.

Επιπρόσθετα όπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μόλις υπάρξει περιθώριο -και θα υπάρξει- το πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης θα είναι η φορολογική ελάφρυνση της εργασίας.

Η Εισφορά Αλληλεγγύης θα μειωθεί. Και θα μειωθεί νωρίτερα από το 202 ενώ μέχρι το Μάιο του 2020 σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, με στόχο να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες μας.

Επιπλέον στόχος μας είναι ένα απλό στην αρχιτεκτονική του, λειτουργικό και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας και στηρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τους ασφαλισμένους.

Το νέο πλαίσιο προβλέπει μία υποχρεωτική κατηγορία με χαμηλότερες εισφορές και πέντε προαιρετικές με υψηλότερες εισφορές, που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη σύνταξη.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, προβλέπεται μία ιδιαίτερα ευνοϊκή ασφαλιστική κατηγορία για τα πέντε πρώτα χρόνια ασφάλισης των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας.

Με αυτή τη στρατηγική που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μέσα σε μόλις επτά μήνες, που βρίσκεται η ΝΔ στην κυβέρνηση, πιστεύουμε ότι θα αρχίσουμε να βάζουμε τέλος στην φορολογική πολιορκία που βρέθηκαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι βουλευτής της ΝΔ στην  Α Πειραιώς και νήσων και το άρθρο του δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κοινωνική

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *