Λογιστές και φοροτεχνικοί ζητούν να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις!

Με επιστολή που έστειλαν σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί ζητούν τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών δηλωτικών υποχρεώσεων λόγω του κορωνοϊού. Στο αίτημά τους γράφουν:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Είναι πλέον παραπάνω από επίκαιρη η από τις 9 Μαρτίου επιστολή της Ομοσπονδίας μας σχετικά με τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 όσο αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει και στον Κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών, ειδικά και μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που παρουσιάστηκε σε συνάδελφο Λογιστή – Φοροτεχνικό.

Τα κυβερνητικά δημοσιονομικά μέτρα που εξαγγείλονται καθημερινά με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της ασθένειας, έχουν ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση της φυσιολογικής ροής της καθημερινότητας με τον αντίστοιχο αντίκτυπο και στον επαγγελματικό τομέα. Οι κοινωνικές προεκτάσεις των παραπάνω μέτρων έχουν ήδη διαταράξει τις οικονομικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Εν όψει λοιπόν των ανωτέρω και της ρευστής περιρρέουσας ατμόσφαιρας, και με γνώμονα όχι μόνο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των φορολογικών – ασφαλιστικών και λοιπών δηλωτικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά πάνω από όλα την διαφύλαξη της υγείας των Λογιστών-Φοροτεχνικών και των υπαλλήλων τους, που υλοποιούν τις παραπάνω εργασίες, η Ομοσπονδία θεωρεί βάσιμη και επιτακτική την αυτόματη μεταφορά των καταληκτικών ημερομηνιών όλων των υποχρεώσεων αυτών που ήδη λήγουν ή θα λήξουν τουλάχιστον κατά 30 μέρες και μέχρι νεωτέρας.

Είναι αδιανόητο σε μία συγκυρία όπου προέχει η δημόσια υγεία να κλείνουν δημόσια καταστήματα και ο Κλάδος μας, ο οποίος έρχεται σε καθημερινή επαφή με κόσμο, να έχει και τον πέλεκυ της καταληκτικής ημερομηνίας και των δυσβάστακτων προστίμων της μη-εμπρόθεσμης υποβολής σε κάθε είδους πλατφόρμα όλων αυτών των υποχρεώσεων που διαχειρίζεται.

Επιπλέον, με την κήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και πρόκειται να ανακοινωθούν, κρίνουμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν καθολικά και με αυτοματοποιημένο τρόπο και όχι ανά κλάδο και ανά περιοχή όπως αυτό αναφέρεται στην ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου.

Το Δ.Σ της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. βρισκόμενο σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις Ενώσεις – Μέλη μας, παρακολουθεί με την επιβαλλόμενη στις περιστάσεις προσοχή και υπευθυνότητα τις εξελίξεις από τον κορωνοϊό και επιφυλάσσεται να επανέλθει με νέα αιτήματα όπως αυτά απαιτηθούν από τις περιστάσεις.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.