Μαίνεται ο “πόλεμος” για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού!

Την ώρα που η μάχη κατά του κορονοϊού μαίνεται διεθνώς, ένας άλλος “πόλεμος” – αυτός μεταξύ των εταιρειών βιοτεχνολογίας που ερευνούν για το εμβόλιο κατά του Covid-19 – βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περί τα 150 προγράμματα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον κόσμο

Στη Γερμανία, η εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech σε συνεργασία με το αμερικανικό εργαστήριο Pfizer, ξεκίνησαν τις πρώτες κλινικές δοκιμές. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (IPE) – η αρμόδια για τα εμβόλια ομοσπονδιακή αρχή της χώρας – η κλινική έρευνα σε ανθρώπους που ξεκινά στη Γερμανία αποτελεί μόλις την τέταρτη παγκοσμίως.  Οι κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στην πρώτη φάση επί ομάδας 200 εθελοντών, υγιών, ηλικίας 18 έως 55 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου Paul Ehrlich.

Την ίδια ώρα – ενδεικτικό του “πολέμου” των εταιρειών βιοτεχνολογίας – ο Διευθύνων Σύμβουλος του ελβετικού κολοσσού  Roche, Σέβεριν Σβαν, με σημερινές δηλώσεις του μειώνει τις ελπίδες για σύντομη διάθεση εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς υποστηρίζει ότι κανένα εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος του 2021!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *