Μια άλλη άποψη για τον Καλέμη

Όλοι έχουμε στεναχωρηθεί βαθύτατα για την “αυτοχειρία” του Καλέμη. Συνεργάζομαι μαζί του εδω και 3 χρόνια. Κι έχω δει μια άλλη εικόνα. Ναι ήταν ιδιαίτερος. Σε μια από τις πιο δυσκολες δομές όμως, έδωσε μονος του τη μάχη εναντίον όλων εκείνων που αντιτίθενται στην ένταξη των παιδιών στο σχολείο. Ο Καλέμης φεύγει με την ταμπέλα του ρατσιστή. Κανείς δεν θα μάθει τα προγράμματα που σχεδίασε και τον αγώνα που έδωσε στη Μαλακάσα. Τι κάνει έναν άνθρωπο που επι 3 χρόνια πληρώνει ακόμα και από δικά του χρήματα, τη λειτουργία δράσεων και προγραμμάτων για τους προσφυγες, να καταλήξει σε έναν οχετό ρατσιστικών ύβρεων; Ειλικρινα δεν ξέρω. Όπως είπα, για εμάς όλους που ξέρουμε καταστάσεις και πράγματα από την προσωπική ζωή του, βλέπουμε έναν άνθρωπο με βαθύτατο burn out και ένα βάρος από τα πιο σκληρά προσωπικά βιώματα που θα μπορούσε να ζήσει κάποιος. Δεν θα πω περισσότερα γιατί δεν εχω το δικαίωμα. Είναι απολύτως δικαιολογημένη ωστόσο η απομάκρυνση του από το θεσμό των ΣΕΠ. Και ειναι και απολύτως δικαιολογημένες όλες οι υπόλοιπες συνέπειες που υποθετω πως θα αντιμετωπίσει. Από την άλλη στεναχωριέμαι γιατι φυσικά έχει ξεκινήσει ο γνωστός κανιβαλισμός. Ήταν ένα ζεστό σπαρταριστό tweet για οποιον χρειαζόταν να αποδείξει ποσο καλός αντιρατσιστής είναι. Μέχρι και ο Αδωνις έγραψε αντιρατσιστικο σχόλιο για τον Καλέμη.

Με αφορμή όλο αυτο όμως, βλέπουμε πως έχει διαχυθεί μια κακοποιητική ρητορική εναντίον ΟΛΩΝ των ΣΕΠ. Έγραψε κάποιος πως είμαστε οι “αριστεροί” Φασίστες που συντηρούμε την εκπαιδευτική πολιτική του αποκλεισμού. Και από κάτω, ανθρωποι που υποτίθεται “ξέρουν”, το επιβεβαιώνουν. Φέτος εμείς οι “αριστεροί φασίστες” λοιπόν, ανοίξαμε τουλάχιστον 1200 τάξεις υποδοχής στο πρωινό ωράριο για παιδια προσφυγες.
Εχω κουραστεί να απαντάω πια.. Εδω και 5 χρόνια, όλοι ξέρουν περισσότερα για την Εκπαίδευση των προσφύγων, εκτός απο τους λειτουργούς της. Έχω κουραστεί να γινόμαστε υποχείρια πολιτικών, αλληλέγγυων,συνδικαλιστών, οργανώσεων, επαγγελματιών του ανθρωπισμού, κ.α.
Έχω κουραστεί να διαχειρίζονται τη δουλειά μας άνθρωποι που εμμένουν σε ρητορικές που ιδρυματοποιούν και καταδικάζουν. Υπάρχει περίπτωση να έχουμε κάνει κατι καλά ως χώρα; Αυτή η γκρινια και οι “υψηλές απαιτήσεις” έχουν περάσει δυστυχώς και στην κοινότητα. Πως θα ενταχθούν οι προσφυγες.. σε τι θα ενταχθούν όταν όλοι αυτοί τους έχουν βομβαρδίσει με το αφήγημα πως ότι και αν κάνει η Ελλάδα θα είναι λίγο και προβληματικό.
Εμείς οι “αριστεροί φασίστες” συντηρούμε και εργαζόμαστε σε ενα πρόγραμμα που όμοιό του δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη: Ελεύθερη και χωρίς όρους εκπαιδευση για όλους τους αιτούντες άσυλο..Υπάρχει περιπτωση η Ελλάδα να εχει κανει κατι καλό; Ποτέ.

Είχα ετοιμάσει ενα κείμενο με κάποιες απο τις δράσεις του Καλέμη στην Μαλακασα. Θα ηταν αυτοχειρία να τις ανεβάσω.
Έχουν στηθεί ήδη οι κρεμάλες..

από το fb της Ελενας Καραγιαννη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *