Μήνυση του Νίκου Παππά, κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση

Μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής και βουλευτή της Ν.Δ., Σταύρου Κελέτση, για την αλλοίωση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε:

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία, σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της.

Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, η παρανομία να γίνει καθημερινότητα.

Καταθέσαμε, λοιπόν, μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής, κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει στα πρακτικά, λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια.

Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό.

Και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα: Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Βαγγέλης Γεωργακόπουλος σημείωσε: «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν».

Ενώ και ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε:

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου, που μπορεί να γράφει και να σβήνει.

Η Επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή.

Υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας.

Η μαρτυρική κατάθεση, όταν μάλιστα είναι ένορκη, είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια.

Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος. Και όποιος το παραβιάζει, διαπράττει ποινικά αδικήματα. Και αυτά θα ελέγξει η δικαιοσύνη».

Η ΝΔ

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος.

Ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής. Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις “εντολάρες” που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη “χρηματοδότηση” μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος “κοιμόταν” στο σπίτι του “Μεγαλοεργολάβου”;

Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση;

Όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί».

-​

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *