Ν.Ανδρουλάκης: Στόχοι κοινωνικής και οικονομικής ανθεκτικότητας

Νίκος Ανδρουλάκης

Nα αξιοποιηθεί με σωστό τρόπο το Ταμείο Ανάκαμψης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ η αδυναμία αντιμετώπισης των συνεχών κρίσεων, επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή πορείας. «Η κυβέρνηση προχώρησε στην τέταρτη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ, ξοδεύοντας το 25% του εθνικού εισοδήματος, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα», αναφέρει ενω παράλληλα σημειώνει ότι το χρέος παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, το εμπορικό έλλειμμα εκτινάχθηκε, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας παραμένει χαμηλή, τη στιγμή που η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση χτυπούν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από καύσιμο, αφήνοντας τους ουσιαστικά απροστάτευτους».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει την απουσία μακροχρόνιου σχεδίου με την θέσπιση στόχων ανθεκτικότητας της οικονομίας αξιοποιώντας εύστοχα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει τη σημασία ουσιαστικών επενδύσεων στο δίκτυο, που θα επιτρέψουν την επέκταση των ΑΠΕ, διασφαλίζοντας την ενεργειακή σταθερότητα και την απεξάρτηση της οικονομίας μας από τα ορυκτά καύσιμα, στα οποία συμπεριλαμβάνει το ιδιαίτερα ακριβό και εισαγόμενο φυσικό αέριο.

Τονίζει ακόμα την ανάγκη επενδύσεων στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και στο κοινωνικό κράτος. Επενδύσεις στοχευμένες, σε πολιτικές που έχουν ως αντικείμενό τους, την ενίσχυση των νέων και την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Όπως για παράδειγμα, η κατασκευή κατοικιών, που θα νοικιάζονται με χαμηλό αντίτιμο, όπως συμβαίνει στην Πορτογαλία, για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαμονής

 

 

 

 

 

ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *