Ν. Ελευθερόγλου: Είναι σαν να πέφτει κάθε ημέρα ένα αεροπλάνο

Από τις 27 Δεκεμβρίου αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Οι πρώτοι εμβολιασμοί και στην πατρίδα μας θα σηματοδοτήσουν την απαρχή για τη θωράκισή μας απέναντι σε έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό. Σίγουρα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα το ξεκίνημα των εμβολιασμών.

Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουμε μπροστά μας ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να χτίσουμε την απαραίτητη για να αρθούν τα μέτρα και οι περιορισμοί ανοσία.Είμαι από εκείνους που είχαν ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ ενός σκληρού lockdown. Διότι εκτιμούσα ότι ίσως με αυτό τον επώδυνο τρόπο θα σώζαμε περισσότερες ζωές. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας προφανώς περισσότερα στοιχεία από όσα εγώ, αποφάσισε να κινηθεί με τα δικά του κριτήρια και να πηγαίνουμε τώρα στα τοπικά lockdowns.

Έγραφα λοιπόν ότι αισιόδοξο είναι το μήνυμα της αρχής των εμβολιασμών στις 27 Δεκεμβρίου, αλλά ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος.Να συνηθίσουμε την ιδέα να μετράμε νεκρούς και διασωληνωμένους, λες και δεν συμβαίνει τίποτε.Άκουγα χθες το πρωί έναν γιατρό,ας με συγχωρέσει που δεν θυμάμαι ποιος από όλους ήταν, να μιλά σε ένα κανάλι και να λέει αναφερόμενος στους νεκρούς από τον κορονοϊό ότι είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα στην πατρίδα μας ένα αεροπλάνο! Και πραγματικά ήταν σοκαριστική η επισήμανση που έκανε. Iσως ήταν η πιο συγκλονιστική αποτύπωση της πραγματικότητας, που κάθε μέρα ακούμε στις7 μ.μ. σε πανελλαδική σύνδεση. Για αυτό και λέω ότι δεν πρέπει να συνηθίσουμε αυτή την εικόνα και να περιοριζόμαστε στο ερώτημα πόσοι ήταν σήμερα οι νεκροί, οι δια-σωληνωμένοι και τα κρούσματα,λες και είναι απλοί αριθμοί. Για αυτό και πιστεύω ότι άπαντες πρέπει να καταλάβουν ότι ο εμβολιασμός είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Γιατί αν πάλι περιμένουμε κάποιους άλλους από ένα άλλο σύμπαν να κάνουν αυτοί τα εμβόλια για να χτίσουμε την ανοσία, τότε φοβάμαι ότι θα πέσουν πολλά «αεροπλάνα».

Και όσοι θεωρούν ότι δεν θα είναι ποτέ επιβάτες οι ίδιοι ή η οικογένειά τους σε αυτές τις πτήσεις«αυτοκτονίας», καλό θα είναι να συνέλθουν. Διότι δεν τους φταίνε οι υπόλοιποι.

Το σχόλιο του Νίκου Ελευθερόγλου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα political

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.