Νέες σύγχρονες στάσεις στο Δήμο Πειραιά

Νέες σύγχρονες στάσεις τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έως το Ρολόι στο Πασαλιμάνι, εξασφαλίζοντας νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους χρήστες της αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας.
Οι νέες στάσεις διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό καλύπτοντας ανάγκες του επιβατικού κοινού, όπως υποδοχή για φόρτιση κινητού και smart συσκευών, Wi Fi για την ενημέρωση των επιβατών σχετικά με τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, ηλεκτρονική πληροφόρηση για δράσεις, εκδηλώσεις, ενέργειες και υπηρεσίες του Δήμου, νυχτερινό φωτισμό κ.α.. Ταυτόχρονα, παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον αναμονής, συμβάλλοντας στην προστασία του επιβατικού κοινού από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Πειραιά προχώρησε και σε εργασίες συντήρησης 12 επιπλέον στάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Με σεβασμό στις ανάγκες των χρηστών των μέσων μαζικής μεταφοράς, τοποθετήσαμε 18 νέες, σύγχρονες στάσεις στο παραλιακό μέτωπο, από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων μέχρι το Ρολόι στο Πασαλιμάνι. Οι στάσεις είναι καλαίσθητες, με σύγχρονες υπηρεσίες και παροχές για τους πολίτες.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς πέρα από τα μεγάλα αναπτυξιακά επενδυτικά έργα και τις αναπλάσεις, κερδίζουμε ημέρα με την ημέρα το «στοίχημα» της καθημερινότητας, καθώς το τρίπτυχο καθαριότητα, πράσινο, και οδοποιία βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή του και αυτό φαίνεται στην πόλη. Ο Πειραιάς είναι πλέον μια πιο καθαρή πόλη, παρά τα όποια σημειακά προβλήματα, το πράσινο έχει βελτιωθεί αισθητά, ενώ και στον τομέα της οδοποιίας έχουν γίνει πολλές ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους και των 5 Δημοτικών Κοινοτήτων. Η προσπάθειά μας για έναν καλύτερο Πειραιά είναι διαρκής».

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στον βανδαλισμό της δημοτικής περιουσίας»

Ο Δήμαρχος Πειραιά μιλώντας για τις φθορές σε διάφορα σημεία της πόλης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς και στη νέα αυτή παρέμβαση, διαπιστώνουμε ήδη φθορές και βανδαλισμούς. Είναι κρίμα οι στάσεις αυτές που η τοποθέτησή τους ολοκληρώθηκε πρόσφατα, να χαλάνε τόσο γρήγορα, εξαιτίας ορισμένων ασυνείδητων που δεν σέβονται τη δημοτική περιουσία και τα χρήματα των Πειραιωτών. Πρέπει να γίνει σαφές, ότι δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας όμορφη και καθαρή, αν δεν συμβάλλουν και οι δημότες. Δεν υπάρχει κάποιο «μαγικό ραβδί», να κυνηγάμε αυτούς που καταστρέφουν τον Πειραιά, δείχνοντας την αντίστασή τους στην «εξουσία», γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να διαθέτουμε πόρους και να ασχολούμαστε ως Δήμος με όλους αυτούς που δεν σέβονται τις παρεμβάσεις μας, οι οποίες μόνο θετικό πρόσημο έχουν για την πόλη. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το θλιβερό φαινόμενο, από όπου και αν προέρχεται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *