Νίκος Φίλης: “Η διαδικασία υποκατάστασης της φυσικής εκπαίδευσης είναι μια παγκόσμια πατέντα Κεραμέως”

Για την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας αλλά και για τις κάμερες στα σχολεία μίλησε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στον Νίκο Μπουρσινό και την εκπομπή «Λαϊκή Αγορά» στο Κανάλι Ένα 904.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για εμπροσθοβαρή στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το που θα βρεθούν τα χρήματα, αν η κρίση παραταθεί πέραν του έτους, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «αν η κρίση παραταθεί πέραν του 2020, καμία χώρα δεν θα μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της». «Απαιτούνται συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Η πρόταση Μέρκελ-Μακρόν είναι, κατ’ αρχήν, θετική αν και τα 500 δις ευρώ δεν επαρκούν. Σημασία όμως έχει να μην καρπωθούν τη μερίδα του λέοντος οι ισχυρές οικονομίες και ο Νότος να μείνει ουσιαστικά έξω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης
Στην ερώτηση αν προτείνει «μέτωπο του Νότου», ο βουλευτής απάντησε: «Και συνεργασία με χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Πρέπει να υπάρχει συμμαχία και όχι ανισοτιμία»

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τις κάμερες στα σχολεία. «Είμαστε υπέρ της ψηφιακής εκπαίδευσης, η οποία όμως ενέχει κινδύνους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο πεδίο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα οποία μπορούν να <αξιοποιηθούν> από κακόβουλους» τόνισε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας: «Μπορεί, το αναφέρω ως απλό παράδειγμα, μια άτυχη στιγμή του μαθήματος, να καταστεί αντικείμενο σχολιασμού και διακωμώδησης . Η διαδικασία της υποκατάστασης της φυσικής εκπαίδευσης αποβαίνει εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών. Η εν λόγω διαδικασία είναι μια παγκόσμια πατέντα Κεραμέως!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *