Τεράστιο πανό στη μνήμη των Ποντίων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται. Ελάχιστο χρέος μας, απέναντι σε όλα τα αθώα θύματα, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική και πολιτιστική τους κληρονομιά», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων,ενώ με πρωτοβουλία του αναρτήθηκε και σχετικό πανό στο κτίριο της Περιφέρειας .

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομα τους! «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας καθώς 353.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν από τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους Νεότουρκους», προσθέτει ο κ. Πατούλης και συνεχίζει: «Ο τουρκικός εθνικισμός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας οδήγησε στη φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό και την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες. Αυτά τα χώματα ποτίστηκαν με αίμα αθώων Ελλήνων».

Αναφερόμενος στο πανό σημειώνει ότι «η πράξη αυτή αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη τιμής στους Πόντιους μας. Καταθέτουμε το σεβασμό μας στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων και δίνουμε μια υπόσχεση να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διατήρηση της ιστορικής μας συνείδησης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *