Ο Ερντογάν πήρε πίσω το lockdown του Σαββατοκύριακου λόγω των αντιδράσεων!

Δύσκολα τα πράγματα για τον Ερντογάν, ο οποίος αναγκάστηκε να ακυρώσει το lockdown που επρόκειτο να επιβάλλει το Σαββατοκύριακο, εξαιτίας των μεγάλων αντιδράσεων των πολιτών.  Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο, προειδοποίησε ότι αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα.

Η απόφαση του Ερντγογάν ήρθε λίγες ώρες αφότου το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει πως το ερχόμενο σαββατοκύριακο οι πολίτες θα έπρεπε να μείνουν στα σπίτια τους, ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ιού. Η απόφαση αφορούσε 15 πόλεις της Τουρκίας.

Λίγο αργότερα ωστόσο, με μια σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, ο Ερντογάν προσπαθούσε να εξηγήσει πως η κυβέρνηση έπρεπε να επιβάλει το lockdown επειδή τα καθημερινά νέα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν από περίπου 700 σε σχεδόν 1.000. «Ωστόσο οι αντιδράσεις που είχαμε από τον λαό μας, μας έκαναν να επανεκτιμήσουμε την απόφαση»  δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ανακαλώντας το lockdown και καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *