Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχτηκε χθες , Τετάρτη 17 Απριλίου, ο Πειραιάς, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στον Πειραιά με πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), ερχόμενη από την Πελοπόννησο, με την λαμπαδηδρομία να ξεκινάει από την πλατεία Ωρολογίου, στην Ακτή Μιαούλη. Η Ολυμπιακή Φλόγα, αφού πέρασε από την Ακτή Μιαούλη, την οδό Σαχτούρη, τη λεωφόρο Φρεαττύδος, τη Μαρίνα Ζέας, την Ακτή Μουτσοπούλου, τη 2ας Μεραρχίας και την Ηρώων Πολυτεχνείου, κατέληξε στο Δημοτικό Θέατρο.

Μεταξύ άλλων, τη φλόγα και το ολυμπιακό μήνυμα της ειρήνης μετέφεραν ως λαμπαδηδρόμοι, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης, Σταυρούλα Αντωνάκου, ο παλαίμαχος διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής,  Ηλίας Υφαντής, η  παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης, Νίκος Γέμελος και άλλοι.

Φτάνοντας η φλόγα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, άναψε τον βωμό. Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη χορευτική παράσταση «The Olympic Cypher» σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πειραιάς θα έχει ακόμα έναν σημαντικό ρόλο στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς στις 27 Απριλίου και αφού η φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, με το εμβληματικό ιστιοφόρο «Le Belem», προκειμένου να μεταφέρει τη φλόγα στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Μασσαλίας. Από τις 24/4 έως τις 26/4 το «Le Belem», θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Σημειώνεται ότι από τις 16 έως και τις 26 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας και της παρουσίας του γαλλικού ιστιοφόρου «Le Belem» στον Πειραιά, η Piraeus Tower ΑΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, φωταγωγεί τον Πύργο Πειραιά στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.