Ο Περικλής Μαντάς (ΝΔ) για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (ηχητικό) – FANTOMAS.GR

Την παραδοχή, πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο δίνουν λύσεις σε απτά προβλήματα –κυρίως οικονομικής φύσεως-, εξέφρασε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και στην εκπομπή «Προπαντός ψυχραιμία», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς.

Ο βουλευτής επεσήμανε πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι εμπροσθοβαρή και παρέχουν στήριξη στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες αλλά και στα καθημαγμένα μεσαία κοινωνικά στρώματα. Επίσης, ο κος. Μαντάς στάθηκε στην παρέμβαση που αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος, επαναλαμβάνοντας πως η ενεργειακή απορρύθμιση θα είναι παροδική, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις των ειδικών παγκοσμίως.

Όσον δε αφορά τα φορολογικά κίνητρα που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, ο βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος σημείωσε πως  αυτά έχουν ως στόχο την ενίσχυση του επιχειρείν, αν και παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει η ανάλογη κουλτούρα (συγχωνεύσεων) στη χώρα μας.

Ακόμη, στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, ο κος. Μαντάς τοποθετήθηκε και πολιτικά, λέγοντας πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στα οικονομικά θέματα θυμίζει «εκκρεμές». Σε αντίθεση με τις αιτιάσεις των υπόλοιπων κομμάτων, κατά τον ίδιο η οικονομία έχει ανακάμψει και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στους αναθεωρημένους δείκτες της ανάπτυξης.

Τέλος, στο μέτωπο της πανδημίας, ο γαλάζιος βουλευτής είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να δράσει σε διπλό επίπεδο: αφενός να πείσει όσους, κριτικά σκεπτόμενοι, δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και αφετέρου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας.

Πηγή

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *