Πειραιάς: Απομακρύνθηκε ο διευθυντής του 10ου Λυκείου

Ανακοινώθηκε σήμερα από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή η απόφαση για την απομάκρυνση του διευθυντή του 10ου Λυκείου Πειραιά, εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του και της αδυναμίας του να συνεργαστεί τόσο με τους μαθητές, όσο και με τους καθηγητές αλλά και τους γονείς.

Οι διαμαρτυρίες των μαθητών στο 10ο Λύκειο Πειραιά, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά, του Συλλόγου Διδασκόντων καθώς και της ΕΛΜΕ Πειραιά είχαν ξεκινήσει εδώ και μήνες ενώ είχαν πραγματοποιηθεί και καταλήψεις.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή, εξήγησε τους λόγους της καθυστέρησης απομάκρυνσης του εν λόγω διευθυντή. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης και διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ εξήγησε ότι σημειώθηκε καθυστέρηση στην προσκόμιση κρίσιμων στοιχείων για την υπόθεση. Σημείωσε δε, ότι το σχολείο δεν έπαψε να λειτουργεί από τις 29/3 λόγω κατάληψης, αφού κατέφυγαν στην τηλεκπαίδευση.

Η κ. Μακρή διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του Διευθυντή της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύση Αναστασόπουλου, το οποίο αναφέρει τα εξής: «…ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με το με αριθμ. Ε.Π. 525/14-12-2023 έγγραφο, έδωσε εντολή διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους.

Επειδή όμως κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση άργησαν να προσκομισθούν στην ανακρίτρια και πλήθος νέων καταγγελιών κατατέθηκαν στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά, ο Δ/ντης Δ.Ε. Πειραιά με το με αριθμ. Ε.Π.10164/03-04-2024 αποφάσισε την απομάκρυνση του Δ/ντη του 10ου Γ.Ε.Λ.[…] από το συγκεκριμένο σχολείο και την προσωρινή του τοποθέτηση στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά για τη διευκόλυνση του ανακριτικού έργου. Η σχολική μονάδα λειτουργεί κανονικά από 29-03-2024 έως και σήμερα. Ως προς το θέμα της κατάληψης, η Δ.Δ.Ε. Πειραιά προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όπως υπενθύμιση υποχρέωσης τηλεκπαίδευσης και ενημέρωση…».