Πως έχασε το χρυσό ο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε σε καλή μέρα στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του Όρεγκον και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στην 2η του προσπάθεια (μετά το άκυρο πρώτο του άλμα) στην οποία με το τέλειο πάτημα «πέταξε» στα 8.30μ..

Στην τρίτη έκανε ένα ακόμη σπουδαίο άλμα στα 8.29μ, ενώ συνέχισε τις σταθερές… πτήσεις του με 8.24μ στην 4η προσπάθεια του. Το καλύτερο άλμα για τον Έλληνα πρωταθλητή ήρθε στην 5η του προσπάθεια με 8.32μ και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε ν΄ αλλάξει τα πράγματα.

Ο Κινέζος Γουάνγκ, όμως, είχε την τελευταία λέξη στον αγώνα. Με τρομερό άλμα στα 8.36μ στην τελευταία του προσπάθεια «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από τον Τεντόγλου, ο οποίος στην 6η του προσπάθεια προσπάθησε να κάνει ότι και στο Τόκιο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Μόλις σηκώθηκε από το σκάμμα, ο Μίλτος Τεντόγλου εξέτασε την προσπάθεια του, είδε πως δεν ήταν αρκετή να του δώσει το χρυσό μετάλλιο, κούνησε το κεφάλι του και γονάτισε, απογοητευμένος από την εξέλιξη που πήρε -στο φινάλε του- ο τελικός του μήκους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *