Προχωρούν οι κατεδαφίσεις στο Μικρολίμανο – Τι αλλάζει

EUROKINISI

Το μεγάλο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, το οποίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία της περιοχής προχωράει με ταχείς ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα εργασίες κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα του Μικρολίμανου, βάσει των πρωτοκόλλων κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας & Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, παρευρέθηκαν στις εργασίες κατεδάφισης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες θα κατεδαφιστούν 9 πέργκολες, ενώ συνολικά θα απομακρυνθούν 28 αυθαίρετες κατασκευές σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Ακτής Δηλαβέρη. Παράλληλα προχωρούν και οι παρεμβάσεις ανάπλασης των πεζοδρομίων καθώς και άλλα συνοδά έργα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είμαι περήφανος που το Μικρολίμανο θα αλλάξει ριζικά όψη και θα γίνει μια σύγχρονη και φιλόξενη περιοχή για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Σήμερα πραγματοποιούμε εργασίες κατεδάφισης σε αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων της περιοχής, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης και είναι απαραίτητες, προκειμένου να προχωρήσει το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Μικρολίμανου. Δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία, καθώς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες σε επίπεδο γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων, τις οποίες καταφέραμε να ξεπεράσουμε. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα της περιοχής, καθώς αποτελεί ζωντανό κύτταρο του Μικρολίμανου. Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης, τα καταστήματα θα μεταφερθούν σε νόμιμες κατασκευές, ώστε να λειτουργούν σωστά και να συνυπάρχουν αρμονικά με τους κατοίκους. Παράλληλα, να μπορούν οι επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, να περπατήσουν στην παραλία, σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Πειραιά. Προφανώς και όλες οι παρεμβάσεις αυτού του βεληνεκούς έχουν επιπτώσεις, ωστόσο ως Δημοτική Αρχή δεν παρεκκλίνουμε από τον στόχο μας, ο οποίος είναι να αλλάξουμε προς το καλύτερο την πόλη μας, δίνοντας οριστικές λύσεις σε εκκρεμότητες δεκαετιών όπως είναι η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, η αξιοποίηση του Πύργου, η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου κ.α. Στόχος μας είναι να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση έως τον Μάιο, ώστε καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον έχει λήξει η πανδημία, να λειτουργήσει η εστίαση σε ένα νέο, σύγχρονο και όμορφο περιβάλλον. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο αποτελούσε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής που γίνεται πράξη και χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτό».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας & Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Σήμερα βάσει των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, θα κατεδαφιστούν 9 πέργκολες σε σύνολο είκοσι οχτώ. Το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς και όπως είχαμε προβλέψει, είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων. Η ανάπλαση του Μικρολίμανου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο μας και για ολόκληρη την περιοχή και στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν. Η μορφή του Μικρολίμανου αλλάζει, ώστε να δώσει μια άλλη αίγλη στην πόλη μας».

Για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο
Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο προβλέπει μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, καθορισμός νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες. Προβλέπει επίσης, νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα, αναβάθμιση του αποχετευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *