Προσάραξη Α/Κ σκάφους στο Άγιο Όρος – – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Όρους ,  για περιστατικό προσάραξης του Α/Κ “ΜΑΚΑΝΤΟΥΚΑ” Ν.Ι. 155, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή  Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας .
Το εν λόγω σκάφος, κατά δήλωση Πλοιάρχου, προσέκρουσε σε ξέρα και στη συνέχεια προσάραξε εκούσια στην βραχώδη περιοχή με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος 25Χ30 εκατοστών στην δεξιά μεριά της πλώρης του σκάφους.
Στο σημείο κατέπλευσε προς τυχόν παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο διαπίστωσε ότι από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Α/Κ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
82χρονης από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Καλύμνου  με το  Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Λ. 06,
94χρονης από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Πειραιά 8745 και
16χρονου από το λιμένα Μέριχα Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *