Σαντορινιός (στο Κανάλι-1): Τα νησιά πρέπει να αποκτήσουν δομές

Για τις ανεπαρκείς δομές υγείας και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με τον Τουρισμό, μίλησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός στον Νίκο Μπαρδούνια και την εκπομπή Προ Παντός Ψυχραιμία στο Κανάλι Ένα 904.

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις στα νησιά και εν αναμονή του τουρισμού ο κ. Σαντορινιός επεσήμανε ότι δεν έχουν ενισχυθεί καθόλου οι δομές υγείας και πως οι λεγόμενες προσλήψεις, ουσιαστικά είναι ανανέωση επικουρικών συμβάσεων .

Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων στον τουρισμό , ο βουλευτής υποστήριξε ότι δημιουργεί μείωση του μισθού των εργαζομένων 20% , προσθέτοντας : «Εμείς λέμε να πληρωθεί το 100% των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις τουρισμού , εστίασης και μεταφορών , και το 40% του μισθού . Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούν οι εργαζόμενοι να πάρουν κάποια χρήματα και οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν».

Τέλος, ο κ. Σαντορινιός εξέφρασε την άποψη πως τον Σεπτέμβριο θα δούμε μια κατάσταση με πολλά λουκέτα , με εργαζόμενους στο χείλος της φτωχοποίησης και με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βοηθήσει μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *