Σύμβουλος Μπάιντεν: Διατλαντική πολιτική ενάντια στις ενέργειες της Τουρκίας!

Κόλαφος για την Τουρκία και τον πρόεδρο Ερντογάν ήταν ο Μάικλ Κάρπεντερ, διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Διπλωματίας και Παγκόσμιας Συνεργασίας Πενν Μπάιντεν, ο οποίος σε χθεσινή ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή της θέτει «ένα σύνολο προβλημάτων που απαιτούν πολλή προσοχή» και θα χρειαστούν  “διατλαντικό συντονισμό για την επίλυσή τους”.

Η Τουρκία «ενεργεί ανεύθυνα και επιθετικά και υπονομεύει αυτά που θεωρούμε ότι είναι τα κοινά μας συμφέροντα», δήλωσε ο Κάρπεντερ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ομιλίας του  που οργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με τίτλο «Οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές: Μία Επανεκκίνηση».

«Είτε πρόκειται για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είτε για τη Λιβύη ή για τις εντάσεις στο Αιγαίο ή για την αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία. Αυτά δεν είναι ενέργειες συμμάχου », δήλωσε ο πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

«Πολλά από τα θέματα που έχουν να κάνουν με την τουρκική προκλητικότητα θα πρέπει να τα λύσουμε σε συνεργασία με την ΕΕ», τόνισε ο Κάρπεντερ, παραδεχόμενος πως η διεθνής κοινότητα βρέθηκε πολύ κοντά σε μία πολεμική σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας.

Επιπλέον ο Κάρπεντερ τάχθηκε υπέρ της άσκησης πίεσης προς την Τουρκία και εξήγησε πως Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη μαζί έχουν τρόπους να πιέσουν την Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά. «Η Τουρκία στηρίζεται στην ανοιχτή οικονομία και αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *