Συναγερμός και νέα περιοριστικά μέτρα στο Πεκίνο προς αποφυγή δεύτερου κύματος μόλυνσης από κορονοϊό!

Μια σειρά νέων κρουσμάτων του κορονοϊού ανάγκασε σήμερα το Πεκίνο να επαναφέρει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και να ξεκινήσει  μαζικά τεστ. Οι υγειονομικές υπηρεσίες στην κινεζική πρωτεύουσα ανέφεραν σήμερα 36 νέα κρούσματα της Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 79, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Η επανεμφάνιση των κρουσμάτων σημειώθηκε αρχικά στις 12 Ιουνίου, προκαλώντας φόβους για επανεμφάνιση της θανατηφόρου επιδημίας. Όλες οι νέες περιπτώσεις καταγράφηκαν στην μεγαλύτερη χονδρική αγορά τροφίμων στο Πεκίνο, στα νοτιοδυτικά της πόλης, η οποία προμηθεύει τα περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της κινεζικής πρωτεύουσας.  Η αγορά, η οποία πωλεί επίσης κρέας και ψάρια, έκλεισε με εντολή των αρχών το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, πέντε νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις επαρχίες Λιαονίνγκ και Χεμπέι, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με κατοίκους του Πεκίνου.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε ολόκληρη την Κίνα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στα αποτελεσματικά μέτρα της Κίνας για τον περιορισμό του ιού καθώς ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων αυξήθηκε στο εξωτερικό, και ειδικά στις ΗΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *