Συνελήφθη ο Στίβεν Μπάνον, πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ!

Νέο πλήγμα για τον πρόεδρο Τραμπ καθώς πριν λίγες ώρες συνελήφθη ο πρώην σύμβουλος του και στενότατος συνεργάτης του Στίβεν Μπάνον, μετά από τη δίωξη που του ασκήθηκε με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χιλιάδων δολαρίων  και της εξαπάτησης.

Ο Μπάνον, ο «αρχιτέκτονας» της πολιτικής του εθνικού λαϊκισμού, κατηγορείται για εξαπάτηση των υποστηρικτών του προέδρου. Συνελήφθη σήμερα, μαζί με άλλα τρία πρόσωπα και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατάχρηση των χρημάτων που έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν φτιάξει μια ιστοσελίδα, την We Buld The Wall («Εμείς χτίζουμε το τείχος») για να συγκεντρώσουν μέσω συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μπάνον χρησιμοποίησε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» για να καλύψει τα προσωπικά του έξοδα.

Μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Μπάνον, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ άσχημα» για τη σύλληψη του πρώην στενού συμβούλου του, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον οργανισμό που είχε ιδρύσει ο Μπάνον προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

«Πιστεύω ότι είναι ένα λυπηρό γεγονός», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. «Δεν έχω επαφές μαζί του εδώ και χρόνια, κυριολεκτικά χρόνια», πρόσθεσε.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 40 ετών, εφόσον κριθούν ένοχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάνον τα τελευταία χρόνια είχε μεταφέρει τη δράση του στην Ευρώπη, οργανώνοντας τα εθνικιστικά – ακροδεξιά κόμματα όπως την “Εθνική Συσπείρωση”  της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *