Τα στοιχεία του τελικού σταδίου δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι κατά 95% αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες!

Συνεχίζονται τα καλά νέα! Η Pfizer ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του τελικού σταδίου των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της κατά του κορονοϊού δείχνουν ότι τελικά είναι κατά 95% αποτελεσματικό ακόμα και στις μεγαλύτερες ηλικίες! Επιπλέον, τα στοιχεία του τελευταίου διμήνου που έχει στη διάθεση της η εταιρεία δείχνουν ότι το εμβόλιο δεν προκαλεί λόγους ανησυχίας αναφορικά με την ασφάλεια του. Τα νέα δεδομένα επιτρέπουν πλέον στο φαρμακευτικό κολοσσό να υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ εντός των επόμενων ημερών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Pfizer, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύσσει από κοινού με τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech παρουσίασε συνέπεια ως προς την αποτελεσματικότητά του σε όλο το εύρος των ηλικιών και εθνικοτήτων, ενώ δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές παρενέργειες, σημάδι ότι η ανοσοποίηση θα μπορούσε να λειτουργήσει ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ενήλικες άνω των 65 ετών, οι οποίοι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορονοϊό, ξεπέρασε το 94%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.