Θεοδωρικάκος: Ο Πρωθυπουργός πέτυχε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας από την ΕΕ προς την Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός έδωσε μια σκληρή μάχη, σε μια δύσκολη περίοδο και σε δύσκολους συσχετισμούς και πέτυχε να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώραςκαι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης από την ΕΕ στην Τουρκία, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε παρέμβαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, κυρίας Φώφης Γεννηματά, με αφορμή συζήτηση επί επερώτησης βουλευτών του κόμματός της για τη Δημόσια Διοίκηση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ύπαρξης εθνικής ενότητας και συνέστησε να είναι όλοι φειδωλοί και πιο προσεκτικοί και στέρεοι στην κριτική τους.

Σε ό,τι αφορά στις καταλήψεις των σχολείων ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με κλειστά σχολεία. «Το χειρότερο σχολείο είναι το κλειστό σχολείο», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι περισσότερο απ’ όλους, από τα κλειστά σχολεία,πλήττονται τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και υπογράμμισε ότι κυβέρνηση, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό βρίσκονται από την ίδια πλευρά του λόφου καλώντας, μάλιστα τους μαθητές να μπουν στο δρόμο του διαλόγου, της συζήτησης και της συνεργασίας, συνιστώντας τους να διοχετεύσουν εκεί τη διεκδικητικότητά τους. Απευθυνόμενος στα κόμματα ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «από τις κινητοποιήσεις των μαθητών δεν προκύπτουν πολιτικές μεταβολές. Δεν έχει κανείς κομματικό όφελος».

Απαντώντας στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, κυρία Φώφη Γεννηματά, σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Θεωρώ ότι και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει κανείς να βάζει στην μπάντα τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να μιλά με πραγματικούς όρους. Ο Πρωθυπουργός έδωσε μία εθνική, σκληρή μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα τη χώρας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και σε δύσκολους συσχετισμούς και πέτυχε, από την πλευρά του κοινού ανακοινωθέντος που υπήρξε στην Ευρώπη, να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διατυπωθεί, με σαφήνεια ότι θα πρέπει να υπάρξει άρση κάθε μονομερούς ενέργειας από την πλευρά της Τουρκίας ως προϋπόθεση για να βελτιωθούν οι σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι τα αρχικά κείμενα κινούνταν σε πολύ πιο δύσκολη κατεύθυνση για τα εθνικά συμφέροντα και χρειάστηκε μια πολύ μεγάλη, συντονισμένη και ισχυρή προσπάθεια, η οποία είναι συνέχεια μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που υπάρχουν από την πλευρά των γειτόνων μας.

Θεωρώ, επίσης, ότι στο θέμα αυτό βρισκόμαστε σε μια ιστορική περίοδο, η οποία έχει μπροστά της πολύ σοβαρές εξελίξεις. Και ο ελληνικός λαός μπορεί να βγει ωφελημένος από αυτές μόνο εάν υπάρξει απόλυτη εθνική ενότητα και εθνική στρατηγική. Γι’ αυτό το λόγο, επαναλαμβάνω, θα ήταν πολύ καλύτερο να είναι όλοι πάρα πολύ πιο προσεκτικοί, φειδωλοί και στέρεοι στην όποια κριτική τους».

Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Το δεύτερο θέμα που ετέθη, αφορά τα σχολεία και τις καταλήψεις. Θέλω να πω με απόλυτη σαφήνεια: Δεν πιστεύω ότι λύνεται κανένα πρόβλημα με καταλήψεις στα σχολεία. Το χειρότερο σχολείο είναι το κλειστό σχολείο. Και το κλειστό σχολείο, είναι χειρότερο, κυρίως, για τα παιδιά των αδύναμων οικογενειών. Γιατί τα παιδιά που οι οικογένειές τους έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα και άνεση θα αναπληρώσουν σε καθημερινή βάση το χαμένο έδαφος είτε με ιδιαίτερα είτε με φροντιστήρια.

Τα ξέρουμε όλοι. Τα έχουμε περάσει όλοι μας υπό οιανδήποτε ιδιότητα: μαθητή, δασκάλου, καθηγητή, γονέα. Γι’ αυτό θέλω να περάσω ένα μήνυμα: Αυτή η κυβέρνηση ακούει τα παιδιά. Ακούει τους μαθητές. Ακούει τους δασκάλους και τους καθηγητές. Είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου. Δεν είμαστε απέναντι.

Είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Φυσικά υπάρχουν προβλήματα. Και οι κυβερνήσεις είναι εδώ για να κάνουν τα πάντα για να τα αντιμετωπίσουν. Κι αυτό κάνει αυτή η κυβέρνηση. Κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει τα θέματα και τα προβλήματα της παιδείας. Θα ήθελα, λοιπόν, να απευθύνω ένα κάλεσμα προς τα παιδιά μας. Να μπουν στο δρόμο του διαλόγου, της συζήτησης και της συνεργασίας και εκεί να διοχετεύσουν τη διεκδίκησή τους, η οποία επαναλαμβάνω ότι είναι θεμιτή. Και προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, νομίζω ότι όλοι μας είμαστε, πλέον, αρκετά ώριμοι και γνωρίζουμε ότι από τις κινητοποιήσεις των παιδιών, των μαθητών, δεν προκύπτουν πολιτικές μεταβολές. Δεν έχει κανείς, κανένα κομματικό όφελος. Ακόμα και αυτοί που καρφώνονται όταν προσπαθούν να το κάνουν, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι κομματικό όφελος δεν έχουν.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, ήρεμα τα πράγματα στο χώρο και της παιδείας για να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις.

Μια και το πιο συνηθισμένο πράγμα που κάνει αυτήν την εποχή η αντιπολίτευση είναι να μιλάει για το περίφημο θέμα με τις μάσκες, θέλω να σας πω ξεκάθαρα κάτι: Αυτό που ενόχλησε πάρα πολλούς είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισε να υποστηρίξει την Αυτοδιοίκηση, να δώσει η Αυτοδιοίκηση, δωρεάν, μάσκες στα παιδιά. Η μεγάλη ενόχληση είναι ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την απόφαση να δοθούν από το Κράτος, μέσω της Αυτοδιοίκησης, μέσω της επιχορήγησης που έκανε το Υπουργείο Εσωτερικών στην ΚΕΔΕ, δωρεάν μάσκες στα παιδιά. Αυτό χαλάει πολύ το αφήγημα του καθόλου ευαίσθητου για τον φτωχότερο κόσμο πρωθυπουργού. Το αφήγημα που θελήσατε να δημιουργήσετε. Το αφήγημα του ανθρώπου που είναι ακραία νεοφιλελεύθερος και δεν νοιάζεται για τις αδύναμες οικογένειες. Γι’ αυτό και τώρα κάποιοι ενοχλούνται, διότι έχει βρεθεί η λύση. Υπήρξε η γνωστή αστοχία… Έχει ανακοινώσει χθες-προχθές στη συζήτηση που έγινε εδώ ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Γεραπετρίτης, ότι έχει οργανωθεί η λύση σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα συνολικά τα παιδιά να έχουν πάρει τις τρεις μάσκες και να εξασφαλίσουμε ότι ένα μέσο προστασίας, ατομικής προστασίας και δημόσιας υγείας, θα υπάρξει μέσα από αυτόν τον τρόπο στα παιδιά. Θα σας πρότεινα να βρείτε κάτι καλύτερο και πιο σοβαρό για αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα»

Αναφερόμενος στην  Αυτοδιοίκηση ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι κυβερνητική επιλογή και πολιτική είναι η ισχυρή στήριξη στην αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης. Και θύμισε ότι μέσα στην κρίση το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει έκτακτες χρηματοδοτήσεις στην Αυτοδιοίκηση ύψους άνω των 145 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στην τετραετία να μεταφέρει τον ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των αδήλωτων τετραγωνικών τη χαρακτήρισε μεγάλη μεταρρύθμιση που έδωσε τη δυνατότητα να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους. Από την υπόθεση αυτή 2,6 εκατ. πολίτες γλύτωσαν πρόστιμα και τέλη πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι Δήμοι θα έχουν όφελος περί τα 120 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει το ΑΣΕΠ, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και ανακοίνωσε ότι εντός του επομένου μήνα θα έλθει στη Βουλή ο νέος νόμος για τις προσλήψεις που το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής προσωπικού θα έχει ενισχυμένο ρόλο ενώ ταυτόχροναμέσω τω γραπτών εξετάσεων πανελλαδικού τύπου, θα επιτυγχάνεται η αξιοκρατική και ταχύτερη επιλογή προσωπικού.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος η παρούσα κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στόχος της είναι να βάλει τέλος στην κομματοκρατία στον δημόσιο τομέα και να ενισχύσει την αξιοκρατία και αξιολόγηση. Υπενθύμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση καθιέρωσε τον θεσμό των Υπηρεσιακών Γραμματέων στα Υπουργεία, στην επιλογή των οποίων το ΑΣΕΠ είχε κυρίαρχο ρόλο. «Δεν το γνωρίζετε; Γιατί δεν υπάρχει λίγο θάρρος να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους;», διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια με 300 χλμ. την ώρα

Στη δευτερολογία του ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο ν/σ για την αλλαγή στον τρόπο απόδοσης της ιθαγένειας κάλεσε τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και γενικά της αντιπολίτευσης να αλλάξουν θέση και να το υπερψηφίσουν: «Ελπίζω, ότι θα κάνει το ίδιο η αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί μετά τη συζήτηση που είχαμε στην Επιτροπή, νομίζω ότι πρέπει να υπερβείτε λίγο τον αντιπολιτευτικό σας χαρακτήρα και να συνεισφέρετε θετικά. Δεν το αναφέρω απλά επειδή είναι ταυτόχρονη η διεξαγωγή της συζήτησης. Θεωρώ ότι όλη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει και αυτήν την πλευρά της κακοδαιμονίας του Κράτους μας. Γνωρίζει ότι, δυστυχώς, η πολιτογράφηση ως Ελλήνων πολιτών των αλλοδαπών, περνά μέσα από τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις. Περνά μέσα από αδικίες. Περνά από έλλειψη αντικειμενικότητας. Περνά από αδιαφανείς καταστάσεις, στις οποίες βάζουμε τέλος με μία μεταρρύθμιση, με ένα σύστημα, το οποίο μετατρέπει τη διαδικασία σε δίκαιη, αντικειμενική, ταχύτατη πολιτογράφηση γι’ αυτούς που, πραγματικά, το δικαιούνται και οι οποίοι αποδεικνύουν μέσα από γραπτές εξετάσεις ότι γνωρίζουν, πραγματικά, την ελληνική γλώσσα, σέβονται τη χώρα, γνωρίζουν την ιστορία μας, γνωρίζουν τους πολιτικούς θεσμούς μας, κι επομένως αξίζει να γίνουν Έλληνες και το αποδεικνύουν αυτό. Ελπίζω έστω σε αυτό, να σας φωτίσει ο Θεός να βοηθήσετε. Έστω σε αυτό».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «λάσπη και συκοφαντία», όσα υποστήριξε η Αντιπολίτευση. Ιδιαίτερα για τις επιθέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΖΥΡΙΖΑ, κ. Ζαχαριάδη εναντίον του Πρωθυπουργού για την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκηςήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση το 2014, με ισχυρισμούς «που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Πρώτα από όλα ο Πρωθυπουργός, ως αρμόδιος τότε υπουργός, υλοποίησε μνημονιακέςδεσμεύσεις της χώρας. Έχω μια απορία ύστερα από τόσα χρόνια. Υπάρχει κανένας μέσα σε αυτήν την αίθουσα, υπάρχει καμία πολιτική δύναμη η οποία ενόσω η χώρα είχε τις υποχρεώσεις αυτές πίστευε ότι μπορούσε κανείς να το αποφύγει; Για να μη πιάσω κ. Καστανίδη τη συζήτηση ποιος οδήγησε τη χώρα σε αυτό το μνημόνιο και σε αυτές τις δεσμεύσεις. Το ίνδαλμά σας ο κ. Παπανδρέου πήγε τη χώρα με 300 χλμ. την ώρα στο μνημόνιο, γιατί αρνείτο να δει την πραγματικότητα.Αρνείτο.  Και εσείς φαίνεται δεν μπορείτε ακόμα και τώρα, δέκα χρόνια μετά, να το ξεκαθαρίσετε. Ήταν η εποχή που τα περίστροφα ήταν πάνω στο τραπέζι και η Ελλάδα πήγαινε με τεράστια ταχύτητα να ναυαγήσει. Αυτή η εποχή ήταν (διακόπτεται από τον κ. Καστανίδη).Εσείς είστε επαγγελματίας πολιτικός. Εγώ δεν είμαι. Αλλά έχω το δικαίωμα να ομιλώ σε αυτήν την αίθουσα. Προέρχομαι από την κοινωνία. Έχω ένσημα 36 χρόνια, δεν είμαι επαγγελματίας βουλευτής και υπουργός και δεν έχω κάνει υπουργός διαφόρων και πολλών κυβερνήσεων. Στρατεύτηκα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια υπόθεση υπέρβασης των κλασσικών διαχωριστικών γραμμώνΑριστεράς – Δεξιάς, γιατί αυτό είναι το πνεύμα των καιρών, γιατί έτσι γίνεται η ενότητα των πολιτών και έτσι μπορεί να πάει μπροστά η χώρα. Και να το σεβαστείτε».

Κάντε υπερβάσεις

Αναφερόμενος στην κριτική για προσλήψεις που επίκεινται ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Υπάρχουν τομείς του Κράτους που εκ των πραγμάτων χρειαζόταν να γίνουν διαφορετικές διαδικασίες. Έχουμε μπροστά μας να προσληφθεί ένας σημαντικός αριθμός οδηγών στα λεωφορεία. Τώρα τους χρειαζόμαστε για να μπορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις ενέργειες που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, να έχουμε περισσότερα λεωφορεία. Άρα χρειαζόμαστε περισσότερους οδηγούς για να μη στοιβάζεται ο κόσμος και να μη δημιουργούνται συνθήκες μετάδοσης του κορωνοϊού. Μήπως θέλετε να κάνουμε τρία χρόνια να τους πάρουμε με τις γνώριμες διαδικασίες;  Όταν χρειαζόμαστε συνοριοφύλακες για να φυλάνε τις επιθέσεις που δεχθήκαμε από τους Τούρκους με την εργαλειοποίησημεταναστών, που αντιμετωπίσθηκαν αποφασιστικά από αυτήν την κυβέρνηση, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Άμυνας το χειμώνα, μήπως θέλατε κι αυτούς να περιμέναμε τρία χρόνια για να τους πάρουμε;Και το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για τους γιατρούς που ούτως ή άλλως υπακούουν σε διαφορετικές νόρμες και κανονισμούς. Όλο αυτό εσείς στην προπαγάνδα σας το σχηματοποιείτε και το λέτε «το πελατειακό κράτος της Δεξιάς». Δεν είναι έτσι Κύριοι. Είναι ανταπόκριση σε ανάγκες της κοινωνίας, σε επείγουσες υποθέσεις για τις οποίες πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει για να ανταποκριθούμε. Κάντε υπερβάσεις. Κοιτάξτε μπροστά, αναγνωρίστε ότι η χώρα προχωράει μπροστά ενωμένη και με μεταρρυθμίσεις και μη μένετε πίσω στην υπεράσπιση κομματικών μικροτήτων, γιατί δεν αφορούν κανέναν άλλον εκτός από σας».

Ελευθερία, αλληλεγγύη, πατριωτισμός, οι αξίες μου

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Θεοδωρικάκος και απαντώντας στο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ κ. Καστανίδη είπε: «Θέλω να είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρος απέναντί σας. Θυμάμαι, ανθρώπους σε αυτήν την αίθουσα από την εποχή που ήμουν μικρό παιδί. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός επαγγελματίας πολιτικός. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Και προφανώς όποιος βρίσκεται σε αυτήν την αίθουσα έχει απόλυτο δικαίωμα να ομιλεί. Επειδή κάνατε  αναφορά στο πρόσωπό μου θέλω να σας πω κάτι. Πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω σε τρεις βασικές αξίες στη ζωή μου: στην ελευθερία, στην αλληλεγγύη και στον πατριωτισμό, στην αγάπη που έχω για την πατρίδα μου. Πάρα πολλοί άνθρωποι στα χρόνια της μεταπολίτευσης διαμόρφωσαν τις πολιτικές τους συμπεριφορές, στα πλαίσια των οικογενειών τους. Η ελευθερία οδηγεί τους ανθρώπους να μπορούν να κάνουν υπερβάσεις και να κρίνουν, πάντοτε, τί είναι το σωστό και τί το λάθος. Η πορεία μου, λοιπόν, δεν είναι πορεία ενός επαγγελματία πολιτικού, γιατί απλούστατα η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω υπάρξει υποψήφιος βουλευτής -ο Πρωθυπουργός μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ- και υπουργός είναι τώρα. Δεν έχω υπάρξει υποψήφιος βουλευτής ποτέ, πουθενά, με κανέναν, ούτε έχω ασκήσει κρατική εξουσία ούτε είμαι υπουργός κάποιου άλλου οποτεδήποτε. Στρατεύτηκα σε μία υπόθεση, σε μία πολύ δύσκολη εποχή για την πατρίδα, γιατί πίστεψα στο σχέδιο, το όραμα και τις ικανότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βοήθησα την εκλογή του, όσο αυτό μου αναλογούσε, στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στην πρωθυπουργία του τόπου και υπηρετώ αυτήν την παράταξη και την πατρίδα μου, ως υπουργός Εσωτερικών, για όσο διάστημα είναι αυτό χρήσιμο στην χώρα και χρήσιμο σε αυτήν την κυβέρνηση και σε αυτήν την παράταξη. Τα υπόλοιπα που είπατε, κρατήστε τα για τον εαυτό σας και για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Θυμηθείτε τη στάση σας στην κυβέρνηση Καραμανλή

Αλλά επί της ουσίας, στα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών είναι προτιμότερο να θελήσετε να κοιτάξετε μπροστά, Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες του “Κινήματος Αλλαγής” , διότι αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τον εαυτό σας με εκείνους που προχωρούν τις αλλαγές και με τις μεταρρυθμίσεις και όχι με αυτούς που κρατάνε πίσω τον τόπο στην συντήρηση.

Τώρα στην περίφημη αυτή κουβέντα για το Μνημόνιο, Κύριε Καστανίδη, αφήστε να μην την πιάσουμε παρακάτω. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Θυμάμαι τα χρόνια της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή… Θα σας μιλήσω για κάτι που σήμερα πιστεύω ότι είναι πανθομολογούμενο. Επρόκειτο να γίνει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας που να είναι αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Δεν μιλάει κανείς ούτε για το λιμάνι του Πειραιά ούτε για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ήταν μόνη της η ΝΔ απέναντι σε όλους τους άλλους. Θυμάστε την ιστορία. Θυμάστε τί έγινε. Λίγη αυτοκριτική; Λίγη σκέψη παραπάνω; Αυτή η παράταξη, οφείλουμε όλοι να το παραδεχτούμε, έχει επιβεβαιωθεί για τις βασικές της επιλογές που αφορούν την πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον πρώτιστο ρόλο που παίζει η ιδιωτική οικονομία στην πρόοδο και της οικονομίας και συνολικά των πραγμάτων μαζί με τη δημοκρατία. Λίγη περισσότερη ειλικρίνεια και λίγο πιο ευθεία ενατένιση του παρελθόντος θα βοηθούσε τους πάντες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *