Τι απάντησε ο Καραμανλής στον Τσίπρα

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής απαντώντας στις δηλώσεις του Προέδρου του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τώρα που ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται πως ανησυχεί για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Βυζαντινής Λεωφόρου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ας έχει στο μυαλό του τη ρήση ενός Ρωμαίου ρήτορα: ‘‘Όποιος λέει πολλά ψέματα πρέπει να έχει πολύ καλή μνήμη’’.

Τώρα δήθεν ανησυχεί, αλλά όταν ο ίδιος ήταν Πρωθυπουργός δεν ανησυχούσε; Τότε δεν αποσπούσαν ψηφιδωτά, πλατείες, το Νυμφαίο και όποια αρχαιολογικά ευρήματα εύρισκαν στα εργοτάξια; Τότε δεν απέσπασαν ακόμα και ολόκληρο το τμήμα του ίδιας αρχαία οδού, της Decumanus Maximus, στο σταθμό της Αγίας Σοφίας; Τότε, επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, δεν απέσπασαν ακόμα και το 15% των αρχαιοτήτων στο σταθμό της Βενιζέλου, των ίδιων αρχαιοτήτων για τις οποίες τώρα δήθεν ανησυχούν;

Κι επίσης, τι ακριβώς εννοεί ότι δήθεν «παρέδωσαν το Μετρό της Θεσσαλονίκης σχεδόν έτοιμο» και δήθεν «θα λειτουργούσε μέσα στο 2020»; Έτοιμο χωρίς να έχουν καν λύση για το σταθμό Βενιζέλου; Έτοιμο ενώ είχαν μείνει τόσο πίσω οι εργασίες, ιδίως στην Αγία Σοφία; Έτοιμο όταν το 1/3 του έργου δεν είχε καν ράγες; Πώς θα λειτουργούσε το 2020, ενώ δεν είχαν παραληφθεί οι 16 από τους 18 συρμούς και φυσικά δεν είχαν δοκιμαστεί; Πώς θα λειτουργούσε το 2020, αφού απαιτούνται τουλάχιστον 18 μήνες δοκιμής των «συρμών χωρίς οδηγό» που δεν είχαν καν παραλάβει; Πώς θα λειτουργούσε το 2020, όταν μέχρι τον Ιούλιο του 2019 δεν είχαν ούτε καν σχεδιάσει τη σύσταση εταιρείας για τη λειτουργία του;

Αρκετά με τα ψέματα, αρκετά με την υποκρισία. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε από όλα αυτά η Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες αξίζουν την αλήθεια.  Σήμερα, η κυβέρνηση συνεχίζει τη δουλειά της χωρίς μεγάλα λόγια, προσηλωμένη στην υλοποίηση του έργου. Δώσαμε τη μόνη ρεαλιστική λύση που εξασφαλίζει και Μετρό και αρχαία, με το μικρότερο δυνατό κόστος στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Είμαστε αποφασισμένοι να εγκαινιάσουμε Μετρό και όχι μουσαμάδες. Και να το παραδώσουμε ολοκληρωμένο στο Θεσσαλονικείς το 2023».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *