Το ΑΕΠ των ΗΠΑ στα βάραθρα αλλά τα κέρδη της Apple στα ύψη!

Την ώρα που το  ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραφε ετήσια μείωση κατά 32,9% (!) στο τελευταίο τρίμηνο – ποσοστό που αποτελεί τη χειρότερη απόδοση της αμερικανικής οικονομίας από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης – η Apple Inc ανακοίνωνε εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου με τον ετήσιο τζίρο της να αυξάνεται πέραν των προσδοκιών!

Η αναφορά για τα κέρδη της εταιρίας σε κάθε κατηγροία ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, καθώς οι πελάτες της που εργάζονταν από το σπίτι στη διάρκεια έξαρσης της πανδημίας COVID-19 στράφηκαν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της

Οι τιμές των μετοχών της εταιρίας κατέγραψαν αύξηση 5%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Στα αποτελέσματα συμπεριλήφθηκαν και οι πωλήσεις των iPhone, οι οποίες ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Με το 60% των πωλήσεών της, να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές, η Apple είχε έσοδα 26,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις iPhone, ξεπερνώντας κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν πωλήσεις 22,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς (Refinitiv).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *