Τραυματίστηκε ναυτικός στη Χαλκίδα

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑQUA BLUE” Ν.Π. 12393, ότι κατά τον απόπλου από τον οικείο λιμένα για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου και Λαυρίου, παρουσίασε απώλεια ισχύος στις ηλεκτρογεννήτριες και σβέση αυτών, καθώς και σβέση των κύριων μηχανών λόγω παύσης λειτουργίας της αντλίας πετρελαίου.
Στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν 42 επιβάτες, 10 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 11 Φ/Γ, το οποίο με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους ”ΑΡΧΟΝΤΑΣ Μ.” Ν. Καλ. 524 προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Μύρινας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ”ΑQUA BLUE” και κατόπιν ελέγχου από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, επετράπη ο απόπλους για έναν μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, προς το λιμένα Λαυρίου, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Λαυρίου μεσημβρινές ώρες σήμερα, απαγορεύτηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αποκατάστασης βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για τραυματισμό αλλοδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας  Β’ μηχανικού) του M/V ”KARAKARTAL” σημαίας Τουρκίας, το οποίο κατέπλευσε πρωινές ώρες σήμερα στο αγκυροβόλιο του πλοηγικού σταθμού νότιου λιμένα Χαλκίδας.
Ο ναυτικός μεταφέρθηκε  με την Ε/Γ-Λάντζα “ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΙ” Ν. Ελευσίνας 63, στο λιμένα Χαλκίδας, όπου παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί σε νοσοκομειακή μονάδα Αθηνών.
     Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους ανωτέρω πλοίου μέχρι της αποκατάστασης της σύνθεσης πληρώματος.
*****
     Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σιγρίου από τον Κυβερνήτη επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, για τον τραυματισμό αλλοδαπού αλιεργάτη μέλος πληρώματος του σκάφους, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του σκάφους επί του πολεμικού λιμένα Σιγρίου.
    Στον άνδρα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του σκάφους και άμεσα διακομίσθηκε με φ/γ όχημα στο Κέντρο υγείας Άντισσας και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ”Βοστάνειο” για περεταίρω εξετάσεις. Διενεργείται προανάκριση από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-67χρονης από το λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στο λιμένα Καβάλας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-77χρονου από το λιμένα ν. Ύδρας στη λιμενική εγκατάσταση του Μετοχίου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ΦΡΗΝΤΟΜ IV Ν.Π. 12682.,
-56χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *