ΒΙΝΤΕΟ: Κεραμέως: Προτεραιότητά μας να είναι τα παιδιά στο σχολείο – Εμβολιασμοί για τους εκπαιδευτικούς με προτεραιότητα

Τη βέλτιστη επιδημιολογική εικόνα, ώστε να γυρίσουν τα παιδιά στις τάξεις, επεδίωξε η κυβέρνηση με το αυστηρό lockdown αυτής της εβδομάδας, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας και Θησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα σήμερα το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. «Προτεραιότητά μας, να είναι τα παιδιά στο σχολείο», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο πηγαίνουν «βήμα-βήμα στη διαχείριση της πανδημίας».

Εμβολιασμοί για τους εκπαιδευτικούς με προτεραιότητα

Σε σχέση με το πότε θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί, η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει μία προτεραιότητα, καθώς θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό. Όπως ανέφερε, προτεραιότητα θα δοθεί ιδιαίτερα στους καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

 

Ερωτηματικό τα γυμνάσια-λύκεια. Μείωση ύλης για την Γ´ λυκείου

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί πότε θα μπουν ξανά στις τάξεις τους οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ζήτημα αναμένεται να επανεξεταστεί, μαζί με τα υγειονομικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει την ερχόμενη εβδομάδα, από την επιτροπή των ειδικών.

 

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί μείωση της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ´ Λυκείου. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά», σχολίασε η υπουργός.

 

 

Καμία εισήγηση για τα πανεπιστήμια

 

Οι επιτροπή των ειδικών δεν έχει κάνει κάποια εισήγηση προς το Υπουργείο σχετικά με τα πανεπιστήμια, ώστε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους. Έτσι, προς το παρόν, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή ή απόφαση για δια ζώσης μαθήματα.

Πάντως, η υπουργός ενημέρωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

 

Επιστροφή στη δια ζώσης λειτουργία των δομών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής

Όπως έγινε γνωστό από χθες, Δευτέρα, στις 11 Ιανουαρίου θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Έτσι, θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων. Αυτά, για να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι της σχολικής μονάδας, όπου αυτές υπάρχουν.

Ακόμη, πρόκειται να “ανοίξει” διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως, τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00.

Το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς, καθαρά προληπτικής φύσης και σχετίζεται με το να μπορεί να υπάρχει μία επιδημιολογική εικόνα από τα σχολεία.

 

Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

 

 

Όπως είναι λογικό, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως: η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά..

 

 

Αθηνά Καστρινάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *