ΥΕΝ: ειδήσεις σε ένα λεπτό

Στο πλαίσιο των εντατικών αλιευτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, απογευματινές ώρες χθές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (07) στείρες συνολικού βάρους 8,600 kg, πέντε (05) ροφοί συνολικού βάρους 12,200 kg, τρεις (03) σαργοί συνολικού βάρους 1,600 kg, ένα (01) φαγκρί συνολικού βάρους 1,200 kg, και τριάντα (30) κωλοχτύπες συνολικού βάρους 19,760 kg, τα οποία έφεραν τραυματισμό από ψαροντούφεκο, καθώς και δώδεκα (12) συσκευασίες του κιλού γαριδάκι συμιακό συνολικού βάρους 12 kg, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και ιχνηλασιμότητα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των υπαιτίων, ενώ οι ανωτέρω ποσότητες διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για την ημιβύθιση άγνωστου λοιπών στοιχείου σκάφους εντός του λιμένα «ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ» Κέρκυρας.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι μηχανοκίνητο σκάφος περίπου είκοσι (20) μέτρων βρισκόταν ημιβυθισμένο πλευρικά του λιμενοβραχίονα κοντά στην είσοδο του λιμένα χωρίς να επηρεάζεται αυτή και χωρίς να αποτελεί κίνδυνο για την ασφαλή ναυσιπλοΐα,

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προέκυψε τραυματισμός.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο φορέας διαχείρισης του λιμένα, ενώ τέθηκαν σε άμεση ετοιμότητα το υλικά και μέσα απορρύπανσης, σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης.

*****

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 83χρονης επιβάτιδος εντός του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ” Ν.Π. 10532, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση της, κατά την διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου από τον Πειραιά στην Αίγινα .

Με την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά η 83χρονη διεκομίσθη στο Κρατικό Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

69χρονου, από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμάνι ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

89χρονου, από το λιμένα ν. Λιναριάς Σκύρου στο λιμάνι ν. Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα – καρέττα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου, στην παραλία “ΑΣΤΕΡΙΟΥ” Δήμου Ευρώτα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *