ΥΕΝ: ειδήσεις σε ένα λεπτό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θάνατος ανηλίκου στη Θεσσαλονίκη – Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη – Βλάβη ενδιάμεσης ράμπας οχημάτων Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της 11-07-20, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για την ανάσυρση αλλοδαπού αγοριού, ηλικίας 5 ετών, χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή Περαίας Θεσσαλονίκης.
Στον ανήλικο προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και παρευρισκόμενο ιατρό μέχρι την παραλαβή του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο ”ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” για νοσηλεία, όπου και κατέληξε πρωινές ώρες σήμερα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Μυτιλήνης και Μήθυμνας ότι το Φ/Γ ”ASMAR” σημαίας Παναμά, βρίσκεται ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Μήθυμνας και αιτεί συνδρομή ρυμούλκησης.
Στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον Φ/Γ πλοίο και το Ρ/Κ ”ΙΩΑΝΝΗΣ Σ” Ν.ΘΕΣ. 246, το οποίο και ξεκίνησε τη ρυμούλκηση του ως άνω πλοίου με προορισμό την Τουρκία.

*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ότι κατά την διαδικασία αποβίβασης – εκφόρτωσης Ι.Χ. οχημάτων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από το κατάστρωμα (deck) No5 στο κατάστρωμα (deck) Νο4 του πλοίου Ε/Γ -Ο/Γ «VENEZIA» σημαίας Ιταλίας, υπήρξε αδυναμία καθαίρεσης καταπέλτη λόγω βλάβης αυτού.
Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Βενετίας Ιταλίας για Ηγουμενίτσα -Πάτρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά από την επισκευή της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε για λιμένα Πάτρας.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
· 11χρονης, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Καβάλας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
· 31χρονης, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. Ιθάκης 459 και
· 90χρονου, από τον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου στον λιμένα ν. Πάτμου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *