ΥΕΝ: ειδήσεις σε ένα λεπτό

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για περιστατικό αγνοούμενου 19χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή ”ΠΑΣΣΑ” Νικιάνας ν. Λευκάδας.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την περιοχή απέπλευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τρία (03) ιδιωτικά σκάφη.

Στη συνέχεια, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από ιδιοκτήτη θαλασσίων μέσων αναψυχής, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ παραλίας “ΠΑΣΣΑ” Νικιάνας και νήσο Σπάρτης και αφού τον επιβίβασε επί του Τ/Χ σκάφους στο οποίο επέβαινε, τον μετέφερε στην παραλία “ΠΑΣΣΑ” Νικιάνας, καλά στην υγεία του και χωρίς να χρήζει περαιτέρω βοήθειας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, για περιστατικό εισροής υδάτων στο μηχανοστάσιο και βλάβης στην αριστερή μηχανή λόγω πιθανής πρόσκρουσης σε αντικείμενο που έπλεε, του Ι/Δ-Α/Ψ-Τ/Χ σκάφους ”ΙΡΙΝΑ” Ν.Π. 6898, με πέντε (05) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 03 ν.μ. νοτιοδυτικά λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου.

Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον οικείο λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΙΡΙΝΑ”, μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Αγνὠντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΑ” Ν.Π. 12397, 60χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *