ΥΕΝ: ειδήσεις σε ένα λεπτό

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ανελκυσμένο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Σύρο – Θάνατος ημεδαπής στην Κεφαλονιά – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Λέρο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λέρο – Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΜΟΝΑΚΟ” Ν.Π. 10897, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο σε χερσαίο χώρο ιδιωτικού ναυπηγείου στην Ερμούπολη ν. Σύρου, για τη διενέργεια επισκευαστικών εργασιών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ επιχείρησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο θαλάσσιο χώρο πλησίον του εν λόγω πλοίου ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα και παράλληλα τέθηκε σε ετοιμότητα επιπλέον εξοπλισμός απορρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την ελεύθερη παραλία “ΦΑΝΑΡΙ” Αργοστολίου ν. Κεφαλληνίας, 76χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για ακυβερνησία λόγω εισροής υδάτων, του Ι/Φ σκάφους “ALEXANDROS” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΛΑΚΚΙ” ν. Λέρου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ιδιωτικά σκάφη καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

Το “ALEXANDROS” εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια, με τη συνδρομή των ιδιωτικών σκαφών και με τη συνοδεία του περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια σε μαρίνα του όρμου “ΛΑΚΚΙ”.

Από τη Λιμενική Αρχή Λέρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ”BACK OF THE MOON” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Γούρνας δυτικά ν. Λέρου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο Ε/Π-Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.Λ. 37.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε σε κατάσταση προσάραξης – ημιβύθισης, σε βραχώδη ακτή της περιοχής “ΑΚΡΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ”.

Το “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” μετέφερε και αποβίβασε με ασφάλεια τον κυβερνήτη του ”BACK OF THE MOON” στο αλιευτικό καταφύγιο Δρυμώνα ν. Λέρου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Στη σύλληψη μιας 18χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, η 18χρονη, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *