ΥΕΝ: ειδήσεις σε ένα λεπτό

Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες , οι Λιμενικές Αρχές Πόρου και Ύδρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σκάφος σε δυσχερή θέση, λόγω εισροής υδάτων, με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 5,4 ν.μ.. ανατολικά ν. Πόρου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα ιδιωτικά σκάφη «CAPTAIN AMERICA» σημαίας Αγγλίας και «CANADA DRY» σημαίας Αγγλίας που εντόπισαν το σκάφος «FINN» Ν.Π. 11834.

Οι επιβαίνοντες του ανωτέρω σκάφους επιβιβάστηκαν στο «CAPTAIN AMERICA» καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στην ακτή, ενώ το «FINN» ρυμουλκήθηκε από το «CAPTAIN AMERICA», συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Ερμιόνης.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΜΙΚΕΛΕ» Ν.Π. 11819 για μηχανική βλάβη του σκάφους κατά την διάρκεια πλου από το Κάτω Κουφονήσι προς Άνω Κουφονήσι.

Το ανωτέρω σκάφος πραγματοποιούσε ημερήσιο θαλάσσιο κυκλικό ταξίδι από Νάξο προς Άνω Κουφονήσι – Κάτω Κουφονήσι και επιστροφή με σαράντα επτά (47) επιβάτες.

Το «ΜΙΚΕΛΕ» αγκυροβόλησε σε όρμο στο Κάτω Κουφονήσι, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφη στο Άνω Κουφονήσι και από εκεί με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη ν. Νάξο.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως ν. Κέρκυρας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 31χρονη συγκρούστηκε με Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δίκυκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 17 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλων υπηρεσίας φύλαξης λιμένα Κέρκυρας, κατά την διαδικασία επιβίβασης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο θα απέπλεε για λιμένα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε τον 17χρονο, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων .

Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ΙΧΕ όχημα καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.

*****

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

65χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. Ιθάκης 459,

55χρονης, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.N. 57 και

26χρονης αλλοδαπής, από το λιμένα ν. Άγνωντα Σκοπέλου στο λιμένα ν. Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *