Ζητείται Παναθηναικός για να αναλάβει τον ΠΑΟ

Του Νίκου Παπαδόπουλου

 

Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως παράγοντας των πρασίνων ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, έκανε τον απολογισμό της δικής του προεδρίας.

Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ είπε πως αποχωρούμε άμεσα και αφήνουμε ανενεργείς τις μετοχές μας. Δεν συμμετέχουμε σε διοικητικές αποφάσεις, και πως οι υπόλοιποι μέτοχοι και ο Ερασιτέχνης έχουν την πλειοψηφία.

Δίνουμε ένα τέλος, και αποχωρούμε από τον Παναθηναϊκό. Μετά από 32 χρόνια θα πρέπει να προχωρήσει χωρίς την οικογένεια Βαρδινογιάννη τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζίγγερ.

Η αλήθεια είναι πως ποτέ ο Τζίγγερ, δεν μπόρεσε να καταλάβει τους οπαδούς του Παναθηναικού, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με τους οπαδούς. Χαρακτηριστικό είναι πως με τις κινήσεις του όλα αυτά τα χρόνια που διοίκησε την ΠΑΕ, έβαζε διάφορους άσχετους να παριστάνουν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής είναι γνωστά. Άδειο γήπεδο, συνθήματα κατά του ίδιου, και της οικογένειας του, και αρκετά επεισόδια με τους αχυράνθρωπους προέδρους που τοποθετούσε κατά καιρούς.

Αποκορύφωμα όλων αυτών που κατάφερε ο Τζίγγερ, είναι το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εναντίον του, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας, βγήκαν στου δρόμους για την ομάδα τους περισσότεροι από 45.000 οπαδοί του.

Με άλλα λόγια ποτέ δεν αγάπησε τους οπαδούς ο Τζίγγερ, αλλά και οι οπαδοί ποτέ δεν αγάπησαν αυτόν.

Μετά ήρθαν οι Ανδρέας  Βγενόπουλος, και Νίκος  Πατέρας ως Μεσσίες, με τα γνωστά και πάλι αποτελέσματα. Οικονομική καταστροφή, πόλεμος ανάμεσα στους οπαδούς, με πολλούς φιλάθλους να σταματήσουν να πηγαίνουν στο γήπεδο, από την αηδία που τους προκαλούσαν όλα αυτά.

Το επόμενο κακό επεισόδιο για τον Παναθηναϊκό άκουγε στο όνομα Γιάννης Αλαφούζος. Από ορκισμένος εχθρός του Βαγγέλη Μαρινάκη, και όλων αυτών που ήθελαν το κακό του Παναθηναϊκού, έγινε ο καλύτερος του φίλος, με αποτέλεσμα όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα, που για πρώτη φορά η άλλοτε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 3 χρόνια, κινδυνεύει να πέσει κατηγορία λόγω των χρεών, και των προσφυγών των παικτών.

Συμπέρασμα όλων αυτών? Ο Γιάννης Αλαφούζος αντί να κάνει μεγάλο τον Παναθηναϊκό, τον μίκρυνε όσο ποτέ. Συνεχίζει να έχει συμπεριφορά πως για όλα φταίνε οι άλλοι, και πως αυτός έχει βάλει τόσα χρήματα στην ομάδα, και κοντεύει να καταστραφεί.

Σημασία έχει τώρα ο Παναθηναϊκός να βρει έναν άνθρωπο, που θα αγαπήσει, αυτόν και τα εκατομμύρια των φιλάθλων του, θα βάλει χρήματα, και σωστούς ανθρώπους, στις σωστές θέσεις, ώστε να μπορέσει να γίνει και πάλι η μεγάλη ομάδα των προηγούμενων χρόνων, και να μας θυμίσει και πάλι την ομάδα που θαύμαζε όλη η Ευρώπη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *