Κωνσταντίνος Πλεύρης: Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό του

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο ναζιστικός χαιρετισμός του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Ήδη, η έρευνα έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα που έχει την αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν δικηγόροι παρόντες στη δικαστική αίθουσα την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προκλητικής κίνησης του συνηγόρου που χαιρέτησε ναζιστικά, παρουσία των δικαστών, λίγο πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα, την περασμένη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνήγορος του καταδικασμένου ευρωβουλευτή Κ. Πλεύρης δεν εμφανίστηκε στα έδρανα της υπεράσπισης στις συνεδριάσεις που ακολούθησαν.

 

 

 

 

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *