Αδωνις: self test και στο λιανεμπόριο! (video)

Kαλεσμένος στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” στο BLUE SKY, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Θέμα συζήτησης ήταν το φλέγον θέμα, το άνοιγμα της αγοράς

Ο υπουργός μεταξύ άλλων είπε:

Τη βούληση της κυβέρνησης να μπει το λιανεμπόριο στη διαδικασία των self test εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή Παρεμβάσεις μεν τον Σωτήρη Ξενάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπ. Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων 24ωρων, αλλά και η δυνατότητα ώστε να υποβληθούν σε self test όλοι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, θα συνυπολογιστούν ώστε να υπάρξει εισήγηση στην Επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασίσουν την Παρασκευή.
Ο υπ. Ανάπτυξης σημείωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα τα εμπορικά, συμπεριλαμβανομένων των mall και οι αγορές να γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά αυτό είναι μια εξίσωση που περιλαμβάνει τη διενέργεια των self test, αλλά και την υποχώρηση του κύματος της πανδημίας.
 Μάλιστα, όπως είπε, θα ισχύσει το πρωτόκολλο των δυο τεστ και για το εμπόριο.

Σχολιάζοντας την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως αναμένεται να ανοίξει πάντα σε εξωτερικούς χώρους μετά το Πάσχα, ενώ όπως είπε, για την επιδότηση προς τις επιχειρήσεις του χώρου, έχει τεθεί ένας θεωρητικός στόχος για τις 10 Μαΐου. 

Ερωτηθείς τέλος για τις μετακινήσεις το Πάσχα, τόνισε πως η οποιαδήποτε απόφαση, θα παρθεί την τελευταία στιγμή.

Ακολουθεί το σχετικό link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *