“Αρχαιολογικός περίπατος στα Μακρά Τείχη: Νεκροταφεία – κτίρια και δρόμοι”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς & Νήσων, στο πλαίσιο της πολιτιστικής  δράσης «Πράσινες πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού από 7 – 10 Ιουνίου, σπου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 10 Ιουνίου με τίτλο: «Αρχαιολογικός περίπατος στα Μακρά Τείχη: νεκροταφεία, κτίρια και δρόμοι».

Οι αρχαιολόγοι της Εφορείας, μέσα από τις αφηγήσεις τους, θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες στον αρχαιολογικό περίπατο, να κατανοήσουν και να αναπλάσουν την αρχαία τοπογραφία της πεδιάδας μεταξύ της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς θα επισκεφθούν θέσεις όπου διατηρούνται όχι μόνο τμήματα των Μακρών Τειχών αλλά και κατάλοιπα ταφικών μνημείων, κτηρίων και δρόμων που τα πλαισίωναν.

Τα Μακρά Τείχη αποτέλεσαν ένα από τα μεγαλύτερα οχυρωματικά έργα στην Αρχαία Αττική, συνδέοντας την Αθήνα με το κεντρικό της λιμάνι, τον Πειραιά. Ταυτοχρόνως συμβόλιζαν την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της Αθήνας και την μετατροπή της σε ναυτική και πολιτική υπερδύναμη.

Σημείο συνάντησης: Σταθμός ΗΣΑΠ «Ταύρος» (εκδοτήρια εισιτηρίων) και ώρα συνάντησης 10:30 – 10:45 το πρωί (διάρκεια περιπάτου περίπου 3 ώρες).

Ελεύθερη συμμετοχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *