Διαδικτυακή συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Δήμαρχο του Ροζάριο της Αργεντινής Pablo Javkin

 

 

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση με τον Δήμαρχο του Ροζάριο της Αργεντινής κ. Pablo Javkin, ανοίγοντας  νέους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας,  καθώς Πειραιάς και Ροζάριοείναι αδελφοποιημένες  πόλεις από το 1993.

Αφορμή για τη συνάντηση αυτή, στάθηκε η νέα σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού που ιδρύθηκε στο Ροζάριο το καλοκαίρι του 2021,  η οποία αριθμεί πάνω από 500 παιδιά, μεταξύ αυτών και 90 κορίτσια, συνθέτοντας ένα ξεχωριστό, φιλόδοξο εγχείρημα. 

Ο Ολυμπιακός διατηρεί άλλωστε το μεγαλύτερο δίκτυο σχολών από κάθε άλλη ελληνική ομάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. 

Παρόντες στη διαδικτυακή συνάντηση ήταν τα στελέχη της Διεύθυνσης Σχολών Έλσα Πιτσάκη και Χρήστος Σολωμός, ενώ από τη σχολή του Ροζάριο, το «παρών» έδωσε ο Πρόεδρος κ. Σεμπάστιαν Φράνκο.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο του Ροζάριο κ. Pablo Javkin τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι΄ αυτή την 1ηδιαδικτυακή μας συνάντηση. Επιθυμία μας είναι να ενδυναμώσουμε την αδελφοποίηση Πειραιά – Ροζάριο που υπεγράφη το 1993. Είναι βέβαιο ότι ως πόλεις έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων ομογενών ζουν στο Ροζάριο. Η νέα Ακαδημία του Ολυμπιακού που ιδρύθηκε στο Ροζάριο το περασμένο καλοκαίρι, δίνει μια νέα δυνατότητα και μια νέα προοπτική για την υλοποίηση συνεργειών των πόλεών μας σε αθλητικό επίπεδο.

Σκοπεύω μάλιστα να επισκεφθώ την Αργεντινή με μια ομάδα από τον Δήμο Πειραιά τη νέα χρονιά και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε ενδεχόμενες κοινές δράσεις. Υπάρχει άλλωστε ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας, στο  οποίο επιθυμεί να συμβάλει και η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα, καθώς ενημέρωσα σχετικά την Πρέσβειρα της Αργεντινής σε πρόσφατη συνάντησή μας.

Ευελπιστώ να αναπτύξουμε το νέο έτος συνεργασίες σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι ο αθλητισμός, ο  πολιτισμός, η  επιχειρηματικότητα, καθώς και  η διασύνδεση των δύο Πανεπιστημίων μας. Από την πλευρά μας έχουμε όρεξη, διάθεση και ιδέες και ευελπιστώ ότι οι σχέσεις μας θα γίνουν ακόμα πιο στενές με ωφέλειες για τις δύο πόλεις».  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *