Ειδήσεις σε ένα λεπτό από το ΥΕΝ

Θάνατος άνδρα στο Πόρτο Λάγος – Αποβίβαση τραυματία μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στην Ελευσίνα – Απαγόρευση απόπλου Δ/Ξ πλοίου στους Αγίους Θεοδώρους – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Λαύριο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους, για την ύπαρξη 81χρονου αλλοδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, εντός παραπήγματος, στη χερσαία ζώνη λιμένα Πόρτο Λάγους.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από πλήρωμα ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατος του 81χρονου. Στη συνέχεια, η σορός μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ὠρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 39χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (Β’ Μηχανικός) του Φ/Γ πλοίου ”COSCO VIETNAM” σημαίας HONG KONG, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. νοτιοδυτικά Άκρας Σουνίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε τον 39χρονο και τον μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “ΘΡΙΑΣΙΟ”.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Δ/Ξ πλοίο ”GAS NEMESIS” σημαίας Νήσων Μάρσαλ, παρουσίασε βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα, στη θαλάσσια περιοχή 8,3 ν.μ. ανατολικά ν. Αίγινας, με δεκατέσσερα (14) μέλη πληρώματος.
Το εν λόγω Δ/Ξ πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα σε λιμενικές εγκαταστάσεις της περιοχής “ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ” Νομού Κορινθίας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”GAS NEMESIS” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για περιστατικό εισροής υδάτων του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”ΛΕΠΑΝΤΟ” Ν.Π.9138, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο, κενό επιβατών, στον λιμένα Λαυρίου.
Το ανωτέρω σκάφος μετακινήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και προσέκρουσε στην προβλήτα του εν λόγω λιμένα.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες απάντλησης υδάτων, ενώ στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ “SEA SOS I” Τ.Λ. 325 και ανελκύστηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *