Γ. Γεραπετρίτης – Περισσότερες αρμοδιότητες και με τη βούλα του Πρωθυπουργού!

Όταν αναβαθμίστηκε ο κ. Άκης Σκέρτσος σε Υπουργό Επικρατείας, πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «κόντυνε» τον έτερο Υπουργό Επικρατείας, Καθηγητή κ.  Γιώργο Γεραπετρίτη. Κάτι ανάλογο κυκλοφόρησε, όπως μου είπαν, και μεταξύ των Βουλευτών τής Ν.Δ. Όλοι φυσικά διαψεύστηκαν πανηγυρικά και με τη βούλα πλέον του Πρωθυπουργού.

Κι αυτό διότι στο ΦΕΚ (Β΄ 4621/6-10-2021) δημοσιεύθηκαν οι αρμοδιότητες του κ. Γεραπετρίτη. Και εάν κάποιος κάνει σύγκριση με το ΦΕΚ του Ιουλίου του 2019, θα διαπιστώσει ότι οι αρμοδιότητές του αυξήθηκαν.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο κ. Γεραπετρίτης «είναι υπεύθυνος για την διασφάλιση της ενότητας της Κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου», όπως «ο συντονισμός μεταξύ των Υπουργείων, ιδιαίτερα σε ζητήματα συναρμοδιοτήτων τους».

Επίσης, στον κ. Γεραπετρίτη υπάγονται πλέον και «ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση, η μετάταξη και η λύση της υπαλληλικής σχέσης του προσωπικού των υπηρεσιών που υπάγονται στον Πρωθυπουργό», αλλά και «η εποπτεία και η ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων επιτροπών, οργανισμών και φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό».

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ:

Περισσότερα για την λειτουργία της Κυβέρνησης και τις αρμοδιότητες ενός εκάστου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *