Γ. Μώραλης (σε Κανάλι-1) : Ανοικτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης τρίτης θητείας

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για την διεκδίκηση και τρίτης θητείας στον Δήμο Πειραιά ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξη που έδωσε εφ όλης της ύλης στη Λία Λάππα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», στο Κανάλι Ένα 90,4.

«Αν με ρωτούσατε «θέλεις να ξαναβάλεις για δήμαρχος στον Πειραιά» θα απαντούσα ότι  έλεγα και στην πρώτη περίοδο: «να δούμε πως θα πάει αυτή η θητεία. Νιώθω ότι ορισμένα από αυτά που θέλαμε να κάνουμε τα έχουμε εκπληρώσει, κάποια άλλα τα έχουμε δρομολογήσει αλλά μένουν και αρκετά ακόμα που θέλουμε να κάνουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μώραλης.

 

Για τις δηλώσεις του Βουλευτή Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα, στο Κανάλι Ένα 90,4 αναφορικά με τη «17 Νοέμβρη» που προκάλεσαν σάλο,  ο κ. Μώραλης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω να κάνω περαιτέρω σχόλιο για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα από την στιγμή που βγήκε ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε την δήλωση του ως άστοχη. Άποψη μου πάντα ήταν ότι έμπειροι πολιτικοί με μία διαδρομή ξέρουν τι λένε και τι εννοούν».

 

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ο κ. Μώραλης δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι «έχει χάσει ορισμένες μάχες» στην προσπάθεια του να εφαρμόσει ορισμένες μορφές διοίκησης του ιδιωτικού τομέα στον δημόσιο. «Στον ιδιωτικό τομέα μπορείς να επιλέξεις τους συνεργάτες σου, στον δημόσιο οι συνεργάτες σου είναι συγκεκριμένοι». Στην τοπική αυτοδιοίκηση «τα «εργαλεία» τα βρίσκεις, δεν τα επιλέγεις. Τα κακά «εργαλεία» στο δημόσιο δεν μπορείς να τα διώξεις ούτε μπορείς να επιλέξεις καλά «εργαλεία» σύμφωνα με την κρίση σου. Η διαδικασία δημόσιας διοίκησης στην χώρα μας είναι ακόμα τραγική, ελπίζω να γίνουν κάποια βήματα» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι «δυσκολεύτηκε και ακόμα δυσκολεύεται στον δημόσιο τομέα».

 

Σε ότι αφορά στον νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Πειραιά, ο κ. Μώραλης υποστήριξε ότι θα βοηθήσει ώστε να λυθούν ορισμένα προβλήματα πιο γρήγορα, θα υπάρχει επιλογή συνεργατών, οι διαγωνισμοί θα γίνονται ταχύτερα με αποτέλεσμα τα έργα για τους Πειραιώτες να υλοποιούνται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Ο αναπτυξιακός οργανισμός θα συντμήσει τους χρόνους  ώστε να κάνουμε πιο γρήγορα τη δουλειά μας ή να κάνουμε πράγματα που απαγορεύεται να κάνει το δημόσιο, με εντολή του δήμου Πειραιά» είπε χαρακτηριστικά.

 

Μιλώντας για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο, ο Δήμαρχος Πειραιά την χαρακτήρισε «ιστορική» καθώς μετά από πολλές δεκαετίες ο δήμος κατάφερε να συνεννοηθεί με καταστηματάρχες, επιχειρήσεις και κατοίκους προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα. «Το στοίχημά μας είναι η ανάπλαση να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι για να μπορούν τα καταστήματα να εργαστούν απρόσκοπτα μετά την καραντίνα» επεσήμανε ο κ. Μώραλης

 

Αναφερόμενος στην Cosco, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται πολύ κοντά σε μια συμφωνία. «Είμαστε πολύ κοντά σε μία πολύ θετική συμφωνία με την COSCO και τον ΟΛΠ για τους δημότες και την πόλη μας. Είμαστε σε μία διαπραγμάτευση, η οποία φαίνεται να κλείνει θετικά και να έχουμε την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση της COSCO προς όφελος των Πειραιωτών».

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=S9adlQBj5O0&t=2118s

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *